Himahella

Munkit kuuluvat vappuun - Katso video!

© Tiina Rantanen

Vappu ja munkit kuuluvat yhteen kuin punainen nenä vappunaamariin. Ja tuoreet munkit maistuvat kaikenikäisille. Uppopaistamisessa on kuitenkin muutama niksi, jotka on syytä munkkisavotassa hallita.

 

Munkkien paisto vaatii hiukan aikaa ja huolellisuutta, koska munkinpaisto saattaa olla ainoa kerta vuodessa kun keittiössä ollaan tekemisissä tulikuuman rasvan kanssa.

Munkkitaikina on ihan peruspullataikina, jonka me olemme Himahellassa tehneet jo aikaisemmin leipomista nopeuttavalla juurimenetelmällä. Käy tsekkaamassa pullataikinan teko tästä linkistä. Jos haluat, voit maustaa pullataikinan vaihteeksi vaikka yhden sitruunan raastetulla kuorella kardemumman asemesta.

Upporasvassa kypsentämisessä on muutama vinkki, jota noudattamalla munkinpaisto sujuu kuin tanssi.

 

Gluteeniton munkkivinkki

© Pirkka

Valmista gluteenittomat munkit valmistaikinasta edellisen ohjeen mukaan. 

Herkullista vappua munkkien ja siman parissa toivottaa Blonditiina

Katso myös vappumunkkien resepti!

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Munkit kuuluvat vappuun - Katso video!

mummu

munkit voi sokeroituna laittaa pakastimeen, kun vaan muistaa ottaa ne heti pois pussista pakastimesta ottaessa.

Himahellan Tiina!

Kiitos vinkistä! Eli sokeroidut munkitkin voi hyvin pistää pakastimeen!

Raija

Moikka voinko tehdä juurimenetelmällä myös munkkitaikinan voitko vastata Kiitos

Tiina Rantanen

Kyllä voi, juuritaikinalla tehty pullataikina sopii mainiosti myös munkkien tekemiseen. Mutta pullat pitää kohottaa ennen uppopaistamista!

Raija

Kaunis kiitos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *