Siirry pääsisältöön

Tekstit

Älä koskaan ikinä

Uusimmat tekstit

Muutoksen tuulia

Aivan ihana kevättalven päivä! Aurinko on paistanut aivan aamusta asti ja valoa riittää jo pitkälle iltaan. Ehkä juuri kevään ja lähestyvän kesän innoittamana blogiin tulee hieman uusia tuulia. Ruokaohjeita tulee myös jatkossakin, mutta nyt kun kokkailen päivittäin töiden puolesta, on pakko todeta, että siviilissä intoa ei enää riitä kokkailuun niin paljoa kuin ennen. Uskon ja toivon, että tämä on vain vaihe, joka menee ohitse. Ajattelin kuitenkin jatkaa blogin kirjoittamista ja tuoda tähän vähän monipuolisuutta kertomalla meidän omakotitalon remontista, puutarhasta, perunan istutuksesta ja kaikesta muista arkipäivien askareista, ruokaa unohtamatta.  Arkeeni kuuluu töiden ja remontoinnin lisäksi restonomi-opinnot, jotka aloitin vuoden alusta. Olen taas askeleen lähempänä omaa haavettani! Mahdollisesti vielä joku päivä pääsen työskentelemään koekeittiössä tai tuotekehityksessä, toiveenani olisi palata ravintolan keittiöstä teollisuuteen ja isoihin kokonaisuuksiin.  Tämä

Butter Chicken, mausteinen talvipäivän lämmittäjä

Lumen tulolle ei näytä tulevan loppua ja ainakin meillä täällä Pirkanmaalla lunta tuntuu olevan jo vähän liikaakin. Toisaalta, kylmä ja luminen talvi toi mukanaan lämpimän ja helteisen kesän viime vuonna, joten sitä voisi odottaa myös tältäkin vuodelta. Kesää siis odottaessa! Usein ulkoilun jälkeen tekee mieli jotain lämmintä ja mausteista ruokaa. Muutama viikko sitten lumitöiden jälkeen mietin, että mitä tekisin ruoaksi. Jaakaapista löytyi maustamattomia broilersuikaleita ja purkillinen kermaa sekä Sriracha-kastiketta (tätä kastiketta voisin lisätä lähes kaikkiin ruokiin). Itse olen suuri intialaisen ruoan ystävä, joten raaka-aineista syntyi tällä kertaa Butter Chicken eli intialainen voikana. Butter Chicken 300g maustamattomia broilerin filesuikaleita 3rkl voita 1 sipuli  3 valkosipulinkynttä 2 tl inkivääriä 1 tl juustokuminaa 2 tl Curry-mausteseosta ( sis. kurkuma, korianteri, sarviapila, kumina, valkosipuli, fenkoli, mustapippuri, cayannepippuri, neilikka, tilli)

Back in business

Kesä ja kärpäset tuli ja meni ja blogikin eli hiljaiseloaan kesän ajan. Nyt kuitenkin on aika taas palata kotilieden ääreen ja alkaa loihtimaan uusia herkkuja syksyä ja talvea varten, jouluhan on jo ihan nurkan takana.  Mennyt kesä oli itselle merkityksellisin pitkään aikaan, vaikka liki 12 tuntiseksi venähtäneet työpäivät keittiön kuumuudessa vei voimia ja muutto omakotitaloon työllisti vielä työpäivien jälkeen. Taitaa olla nyt menossa ne kuuluisat ruuhkavuodet!  Olen nyt virallisesti oikea kokki ja taas askeleen lähempänä unelmiani. Ilmeisesti olen niin koukuttunut opiskeluun, että päätin hakea nyt syksyn yhteishaussa Laureaan, verkko-opintopainotteiseen restonomi-koulutukseen. Uusien tietojen ja taitojen oppiminen vain yksinkertaisesti on kivaa.  Eilen olimme Otavamedian järjestämässä bloggari-koulutuksessa Helsingissä Radisson BLU Plaza hotellissa Helsingissä. Pääsimme nauttimaan hotellin ravintolan, Plaza restaurantin Miehen elämää- taidemenun, jonka keittiöpäälikkö Sim

Mustikkainen, syreenillä maustettu panna cotta

Nyt on hyvä aika tyhjentää pakastimesta viime vuoden mustikat ja valmistaa niistä jälkiruoaksi herkullinen pannacotta, joka saa keväistä makua Syreenin kukista keitetystä siirapista. Syreenin kukathan ovat syötäviä! Panna cotta tarkoittaa italiaksi keitettyä kermaa ja sitähän se kaikessa yksinkertaisuudessaan on; lusikoitava,vanukasmainen rakenne syntyy liivatteen avulla. Syreenisiirappi 2,5dl syreeninkukkia 2,5dl vettä 2,5dl sokeria Laita kattilaan riivityt syreeninkukat veden ja sokerin joukkoon ja sekoita. Keitä seosta kasaan reilun 10 minuutin ajan. Siivilöi kukat nesteestä ja jäähdytä. Panna cotta  1,5 liivatelehteä 2dl kuohukermaa 80g mustikoita 30g syreenisiirappia 40g sokeria Laita liivatteet kylmään veteen. Kaada kerma, syreenisiirappi, mustikat ja sokeri kattilaan. Lämmitä seosta kunnes mustikat ovat sulaneet. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta mustikat kerman joukkoon. Lämmitä seosta uudelleen. Puristele liivatteesta vesi pois ja liuota ne pieneen mä

Mansikka-raparperi Pavlova

Ihanaa tämä alkukesä, syy juhlaan on lähes joka viikko! Juhlat ja kakut luonnollisesti kuuluvat yhteen ja tässä postauksessa kerronkin, miten kesäinen mansikka-raparperi Pavlova syntyy. Pavlova on marenkipohjainen kakku, joka useimmiten täytetään kermalla ja marjoilla. Nimensä tämä herkku on saanut venäläisen ballerinan, Anna Pavlovan mukaan. Me juhlistimme äitienpäivää viikolla jo ennakkoon, joten tein hieman isomman kakun isommalle porukalle. Kakkuhan on todella yksinkertainen tehdä ja kokoa on helppo muunnella vieraiden määrän mukaan. Tämä kolmekerroksinen kakku on tehty kuudesta valkuaisesta, yksikerroksiseen ja paksumpaan riittää neljä. Kakku on täytetty mascarpone-juuston ja kermavaahdon sekoituksella, tuoreilla mansikoilla sekä mansikka-raparpericurdilla. Pavlova 4 valkuaista  2dl sokeria 1tl Maizenaa 1tl omenaviinietikkaa Mansikka-raparpericurd 150g mansikoita muutama raparperin varsi 1dl sokeria 3 keltuaista 100g voita hiukan sitruunamehua

Kymmenen (ruoka)faktaa minusta

Olen törmännyt monissa lifestyle-blogeissa näihin hauskoihin faktateksteihin ja päätinkin koostaa sellaisen myös itsestäni. Ehkä näin tulen myös hieman lähemmäs lukijoita! ☆Olen halunnut tehdä työkseni ruokaa aivan lapsesta asti, mutta oikea aika kokkiopinnoille tuli eteen vasta kesällä 2017. Tätä ennen työskentelin elintarviketeollisuudessa toimihenkilötehtävissä. Mummulassa opettelemassa pullanleivonnan saloja.  ☆Lapsena leikin tekeväni ruokaa Teijan Keittiö- sekä Bon Apetit-ohjelmasssa. Todellisuudessahan tämä tarkoitti sitä, että oma-aloittesesti sekoittelin kaapeista löytyviä aineita ja puhuin yksikseni "kameralle". Harmi, että 90-luvulla ei vielä ollut Youtubea! ☆Ala-aste-ikäisenä olin mukana koululaisten kokkikurssilla oppilaana ja lukioikäisenä samaisilla kursseilla apuopettajana. Tulevaisuudessa haluaisinkin tehdä töitä opetuksen ja neuvonnan parissa. ☆Vaikka en ole vielä edes valmistunut kokiksi (tarkoitus olisi valmistua syksyllä 2018) nii