Couscous täytteiset munakoisot

Tarvitset:

2 pss Blå Band Couscous-Kasvispataa
3 pientä munakoisoa (á 300 g)
200 g tuoreita herkkusieniä (tavallisia tai ruskeita)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
2 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
200 g fetajuustoa
tuoretta korianteria

Tee näin:

1. Valmista kaksi pussia Blå Band Couscous-Kasvispata-ainesta paketin ohjeen mukaan.
2. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa puoliksi. Ripottele jokaisen puolikkaan päälle noin 1/3tl suolaa ja odota 10 minuuttia. Pyyhi pinnalle noussut neste talouspaperiin.
3. Kuumenna pannulla 1 rkl voita ja paista munakoisoja leikkauspinta alaspäin muutaman minuutin ajan, kunnes pinta on saanut väriä ja pehmennyt hieman.
4. Ota munakoisot sivuun ja koverra sisus lusikalla. Pilko sisus pienemmäksi täytettä varten.
5. Putsaa ja pilko herkkusienet pieniksi paloiksi. Kuumenna pannulla 1rkl voita ja paista sieniä ja munakoison sisus pannulla pehmeiksi. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta mustapippurilla. Lisää lopuksi valmis couscouspata-aines joukkoon.
6. Annostele couscoustäyte munakoison puolikkaisiin. Täytettä saa olla reilusti. Lusikoi loppu täyte uunivuoan pohjalle ja asettele munakoisot vuokaan. Murustele päälle fetajuustoa ja viimeistele rouhaisulla mustapippuria.
7. Paista uunin keskitasolla 170 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile munakoison kypsyyttä haarukalla.
8. Viimeistele munakoisot tuoreella korianterilla ja tarjoile esimerkiksi vihersalaatin ja tsatsikin kera.

Bloggaajan haastattelu: Kaakao kermavaahdolla

Mihin tilanteeseen tekemäsi couscous sopi erityisen hyvin?

Valmistin couscous-aterian perheelleni leppoisan sunnuntain päivälliseksi. Blå Band Couscous-Kasvispata
oli super helppo valmistaa ja nopeasti keittiössä leijailikin curryn ja itämaisten mausteiden tuoksu. Munakoisojen kypsyminen vie hieman aikaa, mutta couscous valmistuu niin nopeasti että suurimman osan ajasta vie uunin edessä odottelu. Samalla voi vaikka kattaa pöydän ja valmistaa vihersalaatin. Pieni odottelu todella kannattaa, sillä tämä ruoka on ihan mielettömän hyvää ja täydellinen pimeneviin ja kylmeneviin syysiltoihin.

Mikä kyseisen couscousin valmistuksessa tai maussa on parasta?

Couscousin valmistuksessa parasta oli sen helppous ja nopeus. Ja se että mukana on valmiiksi runsaasti kasviksia ja mausteita, jolloin nopeana arkiruokana mukaan ei tarvitse välttämättä lisätä mitään vaan couscousin voi syödä sellaisenaan ja annos on valmiiksi myös värikäs. Ateria on halutessaan myös helppo tuunata oman maun mukaan.