Tarvitset:

120 g valmista Blå Band Couscous-Kasvispataa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 dl maitoa
50 g margariinia sulatettuna

Tee näin:

1.Valmista Couscouspata-aines ohjeen mukaan. Tarvitset muffinssitaikinaan n. 120 g valmista couscouspataa. Loput voit käyttää vaikka evässalaatin sekaan tai jos edelliseltä aterialta on jäänyt couscouspataa yli, voit käyttää ne tähän taikinaan. Näin helposti sinäkin voit pienentää ruokahävikkiä!
2. Sen jälkeen sekoita kaikki taikinan aineet keskenään: vehnäjauhot, leivinjauhe, kananmunat, maito ja sulatettu margariini.
3. Kun taikina on valmis, sekoita joukkoon valmiiksi kypsennetty couscouspata-aines.
4. Jaa taikina n.8 muffinssivuokaan tai suoraan muffinssipellille. Muffinssit kohoavat hieman.
5. Paista muffinsseja uunin keskitasolla, 200 asteessa 15-20 minuuttia. Muffinssit ovat valmiita, kun pinta alkaa ”haljeta”, voit myös kokeilla tikulla onko taikina kypsä.
6. IDEA! Voit tuunata couscouscmuffinsseja esimerkiksi aurinkokuivatuilla tomaateilla, yrteillä tai vaikka lohella! Me herkuttelimme muffinssit tuoreiden pensasmustikoiden kera.

Bloggaajan haastattelu: Saron blogi

Mihin tilanteeseen tekemäsi couscous sopi erityisen hyvin?

Couscousmuffinssit on oiva pikkusuolainen arkisiin tilanteisiin: välipalaksi, retkievääksi tai vaikkapa brunssille. Couscousmuffinsseja voi tuunata loputtomasti eri tavoin, yrtein, kasviksin tai vaikkapa lohella, jolloin tämä itämainen herkku saa skandinaavisen vivahteen. Myös erilaiset marjat ja hillot sopivat tämän muffinssin ystäväksi: me herkuttelimme muffinssien kanssa tuoreilla pensasmustikoilla, jotka toivat mausteisen muffinssin makumaailmaan tuulahduksen marjaisaa

Mikä kyseisen couscousin valmistuksessa tai maussa on parasta?

Couscousin valmistuksessa parasta oli se, että se valmistui huikean nopeasti. Se on rakenteeltaan hyvä, ei muodostu paakkuiseksi ja sellaiseksi että sitä olisi vaikea lusikoida. Sen maku on sopivan syvällinen suomalaiseen makuun. Valmis couscouspata sopi hyvin suolaisen muffinssitaikinan sekaan, niin rakenteeltaan kuin maultaankin.

Palaa takaisin kilpailusivulle ja äänestä suosikkiasi tästä!