Sisustus

3 x Designmatkailijan kesäkohteet

Kokosimme kolme vinkkiä designista ja arkkitehtuurista pitävälle matkailijalle meillä ja lähialueilla. Näiden kohteiden takia kannattaa poiketa suunnitellulta reitiltä.

1. Villa Mairea

Villa Mairea valmistui jo vuonna 1939 Porin Noormarkkuun. Alvar Aalto suunnitteli sen edustuskodiksi Maire ja Harry Gullichsenille.

Mäntypuiden keskellä sijaitseva talo innoittaa yhä edelleen arkkitehtuurista ja sisustuksesta kiinnostuneita. Sisällä talossa sisustuksen pääosassa ovat konstailettomat materiaalit: puu, rottinki, terrakottalaatat, valkoiset tekstiilit ja viherkasvit.

Villa Maireaan on mahdollista tutustua opastetulla kierroksella, joita järjestetään varauksesta.

Villa Mairean olohuone
Kuva: Seppo Louhi/Otavamedia

2. Artipelag

Lastentavaramerkki Baby Björnin omistajan Björn Jacobsonin perustama Artipelag on taidegalleria, josta löytyy myös konserttihalli, työtiloja ja kaksi ravintolaa. Arkkitehti Johan Nyrénin suunnittelema rakennus sulautuu mäntyjen ja kallioiden keskelle.

Saaristomaisemaa voi ihailla kävelemällä satamasta lankkupolkua pitkin päärakennukseen. Artipelagiin pääsee laivalla, bussilla tai omalla autolla. Matka Tukholman keskusta kestää noin 20 minuuttia.

Artipelag taidemuseo
Artipelagin taidemuseo Ruotsissa
Kuvat: Charlie Bennett

3. Louisianan modernin taiteen museo

Louisiana sijaitsee Tanskan Humlebaekissa 40 kilometrin päässä Kööpenhaminasta. Jorgen Bon ja Wilhem Wohlertin 1950-luvun lopulla suunnittelemaa museota pidetään yhtenä hienoimpana esimerkkinä tanskalaisesta modernista arkkitehtuurista.

Rakennuksen horisontaalinen muoto suurine ikkunoineen sulautuu ympäröivään merelliseen luontoon, josta avautuu näköala aina Ruotsin rannikolle asti.

Museo on kuuluisa laadukkaista näyttelyistä, tapahtumista ja workshopeista. Museoon pääsee kätevästi lähijunalla.

Louisiana-museo
Kuva: Visit Denmark
Louisianan taidemuseo
Kuva: Kim Hansen/

Kommentoi

Kommentoi juttua: 3 x Designmatkailijan kesäkohteet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.