Sisustus

3 x toimiva vinkki: Taiteen sijoittelussa voi olla luova

Taide tekee kodista ja sisustuksesta persoonallisen ja elävän. Sen sijoittelussakaan ei tarvitse olla turhan pedantti.

Taide on aina hyvä ostos ja tuo kotiin persoonallista ilmettä. Vaikka taidetta voi ostaa myös sijoitusmielessä, kannattaa hankintapäätös tehdä ennen kaikkea sydämellä. Se, mikä tuntuu hyvältä ja koskettaa, jaksaa inspiroida ja ilahduttaa vuodesta toiseen.

Myös taiteen asettelussa voi käyttää mielikuvitusta. Mikään ei ole parempi ohje kuin se, mitä oma silmä kertoo. Jokainen koti on erilainen, ja taiteen sijoittelussa tulee ottaa huomioon ennen kaikkea kodin ominaisuudet. Mikä tuntuu hyvältä, myös näyttää hyvältä.

1. Teos isosti keskelle huonetta

Suuri maalaustaide sopii paikkaan, jossa sen ympärille jää tarpeeksi tilaa. Tummat seinät nostavat taideteoksen värit kauniisti esiin ja nostavat sen huoneen kohokohdaksi.

Kuva:

2. Laita taulu outoon paikkaan

Taulun ei tarvitse olla klassisesti keskellä seinää. Sen voi sijoittaa tyhjällä seinällä myös reunaan. Persoonallinen asettelu luo tilaan kiinnostavuutta ja rauhallisuutta.

Kuva:

3. Taideteokset luovasti sikin sokin

Pienet ja suuret sekä eri tekniikoilla tehdyt teokset voi huoletta asetella samalle seinälle. Matala kirjahylly toimii oivana sijoituspaikkana suurikokoisille töille.

Kuva:

Taidetta kotiin tarjoaa juuri avautunut kuvanveistäjien ja taidegraafikoiden teosvälitys 22.2.-4.3.2018, Puristamo, Valssaamo, Kaapelitehdas.

kaapelitehdas.fi

Kommentoi

Kommentoi juttua: 3 x toimiva vinkki: Taiteen sijoittelussa voi olla luova

Sinun täytyy kommentoidaksesi.