5 vinkkiä viherpeukalolle

Oletko ummikko viherkasvien kanssa? Näillä vinkeillä pääset alkuun ja luot samalla kodistasi viihtyisämmän. Aloita vaikka helppohoitoisista kaktuksista.

  1. Valitse viherkasveja, joissa on erilaisia muotoja, värejä ja kuvioita. Ryhmittele kasvit muotojen tai värien mukaan, jolloin saat luotua niillä jopa graafisia kokonaisuuksia.
  2. Kokeile rohkeasti jotakin erilaista! Tee näyttäviä viherseiniä köynnöskasveilla, sommittele pöydille ja tasoille ryhmiä useasta kasvista tai keskitä huomio muutamiin katseenkerääjiin, kuten isoihin lehtiin.
  3. Lasikupujen alle rakennat hyvin kestäviä ja helppohoitoisia pienoiskasvihuoneita mehikasveista, pistokkaista tai sammalista.
  4. Ota selvää valaistus- ja hoito-ohjeista ennen kasvin hankkimista. Jos sijoitat kasvin tiettyyn kohtaan huonetta keväällä, voi valon määrä kesällä olla siinä kohdassa aivan erilainen. Myös kasvien kasteluvaatimuksissa on eroja.
  5. Pistokkaat ovat viherpeukalolle hyvä startti. Pyydä ystävältä pistokas jostakin viherkasvista ja opettele sen hoitamista.

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: 5 vinkkiä viherpeukalolle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X