Sisustus Tilaajille

60-luvun kerrostaloko tylsä? Jaanan sisustusunelmat toteutuivat designkodissa

Arkkitehtuurinen helmi Espoon Tapiolassa kätkee sisäänsä kodin, jonka asukkaat vaalivat pieteetillä 1960-luvun designperintöä.

Kun kurvaa Espoon Tapiolan Itärantaan Harjuviidan kerrostaloalueelle, kokee saman tien nostalgisen aikamatkan 1960-luvulle, suomalaisen modernin arkkitehtuurin kulta-aikaan. Kun Jaana Vuorio avaa kotinsa ulko-oven, tuo tunnelma saa nykyajan sävyjä. Sisustuksen erilaiset elementit solahtavat toisiinsa asunnon tyyliä hienostuneesti täydentäväksi kokonaisuudeksi. Jokaisesta yksityiskohdasta huomaa, että asukkaat ovat selkeälinjaisen, 1960-luvun muotokielen lumoissa.

”Niin siinä tosiaan on käynyt”, Jaana naurahtaa.

”Edellinen asuntommekin oli saman aikakauden luomus, Jaakko Laapotin suunnittelema atrium-rivitalo Haukilahdessa. Jokin tuon ajan tyylissä puhutteli minua ja miestäni Tomia heti vahvasti.”

Olohuoneen komeaan Kukkapuro-sohvaryhmään Artek-mausteilla ei 60-luvun designin harrastajalla ole lisättävää. Valaisin  on Flosin Arco.!
Olohuoneen komeaan Kukkapuro-sohvaryhmään Artek-mausteilla ei 60-luvun designin harrastajalla ole lisättävää. Valaisin on Flosin Arco.! 

Atrium-rivitalosta muutettiin viisi vuotta arkkitehti Aarne Ervin suunnittelemaan kaarevaan, 1960-luvun kerrostaloon. Kun perhe etsi nykyistä asuntoaan, Jaanalla oli kolme unelmaa.

”Halusin takan, sillä olin tottunut siihen, että tuli palaa siellä ahkerasti. Kaipasin myös vilausta merestä sekä ikkunaa kylpyhuoneeseen. Ja niinhän siinä kävi, että tässä kodissa sain ne kaikki”, Jaana iloitsee.

Lue myös: Näin luot ajattoman sisustuksen: Vinkit materiaaleihin, sävyihin, tuotteisiin ja tunnelmaan

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.