Sisustus Tilaajille

70-luvulle jämähtänyt 1900-luvun alun kaksio sai tyylipesun: ”Oli itsestään selvää kunnioittaa remontissa rakennusaikakautta”

Myrkynvihreä ja sinapinkeltainen väri jäivät valkoisen maalin alle. Inan ja Ville-Matiaksen Katajanokan kaksiossa. Ostopäätöksen sinetöi syreeni, joka kurkottelee oksiaan olohuoneen ikkunan alla.

Leveälankkuinen lautalattia näyttää siltä kuin se olisi ollut paikoillaan aina, ja jalkalistojen profiili istuu hienostuneesti 1900-luvun alun rakennukseen. Vaaleat seinät on maalattu hivenen eri sävyllä kuin valkoinen katto, mikä korostaa rakennusaikakauden tunnelmaa.

Ina ja Ville-Matias Vilénin seesteisessä olohuoneessa seisoessaan ei arvaisi, miltä täällä näytti asuntonäytössä pari vuotta sitten.

”Asunto oli remontoitu joskus 70-luvulla, mutta sen jälkeen täällä ei ollut tehty mitään. Seinistä löytyi aikakauden väripaletin mukaisesti sinapinkeltaista ja myrkynvihreää. Lisäksi lähes joka seinällä oli tummasta lastulevystä rakennettuja kaappeja. Haaveissamme oli löytää vanhasta kivikerrostalosta asunto, jonka voisimme remontoida mieleiseksemme, mutta ihan näin suurta urakkaa emme olleet suunnitelleet”, Ina kertoo.

Kaikesta huolimatta asunnon tunnelma kolahti.

”Emme olleet ajatelleet ensimmäisen kerroksen asuntoa, mutta ihastuimme sisäpihanäkymään, joka tuo mieleen Pariisin.”

Ostopäätöksen sinetöi vanha syreenipensas, joka kurkottelee oksiaan aivan olohuoneen ikkunan alla.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.