Bambu ja rottinki ovat nyt trendikkäitä – katso Dekon vinkit

Bambu ja rottinki ovat kauniita ja kestäviä luonnonmateriaaleja jotka sopivat sekä sisälle että ulos.

Kevät tulee kohisten, ja moni odottaa jo malttamattomana kesäkautta ja tilaisuutta nostaa ulkokalusteet ulos. Luonnonmateriaalit ja niistä valmistetut kalusteet ovat hyvinhoidettuina pitkäikäisiä ja ekologisia. Rottinki ja bambu ovat nyt halutuimpia kuin aikoihin.

Lue myös: Pihakalustetrendit kesälle 2019

Rottinki on ajaton

Jo jonkin aikaa on ollut uusi rottinkikalusteiden buumi joka on tuonut mummolasta tutut rottinkiset kukkapöydät ja nojatuolit takaisin koteihin. Kevyet ja vaaleat rottinkikalusteet sopivat erinomaisesti skandinaaviseen sisustukseen. Vaikka rottinkalusteet miellettiin alunperin vain kesämökkikalusteiksi, ovat ne nykyään yhtä hyvin myös ympärivuotisia kaupunkiasunnon kalusteita.

Ikea rottinkijakkara, rottinki ja bambu ovat nyt trendikkäitä.

Kaunis jakkara kuuluu Ikean kevään uutuuksiin. Kuva: Ikea.

Rottinki luonnonmateriaali, joka on valmistettu trooppisista puista ja kasveista. Rottinki on materiaalina kevyttä, mutta kuitenkin kestävää. Rottinki mielletään sisätilakalusteeksi mutta se soveltuu myös ulos, joskaan ei ns. taivasalle eli suoraan sateeseen tai kovaan auringonpaahteeseen. Vesi ja aurinko aiheuttavat helposti kalusteiden harmaantumista sekä  halkeilua. Terassilla rottinkikalusteet kestävät pidempään katoksen alle sijoitettuna. Rottingin huollossa kannattaa olla helläkätinen. Sitä voi huoltaa kevyesti pyyhkimällä ja tarpeen tullen pinnan voi lakata uudestaan.

Elloksen Tobago-rottinkisohva sopii tilavalle parvekkelle tai katetulle terassille. Kuva: Ellos.

Bambu kestää kosteutta ja lämpötilanvaihteluita

Bambu on nopeakasvuinen, helposti maatuva heinäkasvi. Bambua käytetään muun muassa ravinnoksi, rakentamisessa, tekstiiliteollisuudessa ja jopa kosmetiikassa.  Siitä valmistetaan kalusteita sekä pienesineitä kuten astioita. Sertifioidusti viljeltynä se on myös kohtuullisen ekologinen materiaali. Eksoottinen bambu tuo sisustukseen lämpöä mutta sopii myös minimalistiseen ja skandinaaviseen sisustukseen.

Bambu on kestävä materiaali ja kestää hyvin kosteuden ja lämpötilanvaihteluita. Sille riittää rottingin tavoin kevyt pesu ja tarvittaessa öljyäminen, jotta se ei kuivu liikaa. Bambukalusteet tulisi varastoida ilmavasti jotta materiaali saa hengittää eikä homehdu.

Bambusta valmistetaan paljon erilaisia kalusteita. Lepotuoli, TineK.

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Bambu ja rottinki ovat nyt trendikkäitä – katso Dekon vinkit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X