Sisustus

Dekon toimitus suosittelee: uusi neutraali väri – kokeile näitä valkoisen tilalla

Kun kaipaat vaihtelua valkoiselle, kokeile näitä. Dekon toimitus paljastaa omat värisuosikkinsa.

Värit ovat tämän kevään juttu. Vanha klisee vaihtelun virkistämisestä pitää paikkansa, sillä vaikka valkoinen on värinä klassinen, on se nyt liiankin turvallinen valinta. Kun maalipensseliin tarttuminen houkuttelee, kokeile valkoisen sijaan näitä:

1. Taide inspiroi väripesulle

Dekon toimitus suosittelee: uusi neutraali väri – kokeile näitä valkoisen tilalla, Helene Schjerfbeck
Kuvakudos, Helene Schjerfbeck

”Myyntiremontissa maalarinvalkoiseksi silatun kotimme seinät ovat vihdoin 1,5 vuoden kypsyttelyn jälkeen saamassa varovaista väripesua sinne tänne. Makuuhuoneen peräseinälle suosikki juuri nyt on Tikkurilan harmaaseen taittuva vihreä N494. Pitkän ja kapean eteishallin kattoon tulee Tikkurilan hennon vaaleanpunertava G477. Kulahtanut tammiparketti syttyy varmasti värin avulla uuteen eloon. Ja ehkäpä samaa sävyä maalataan vielä työhuoneenkin seiniin. Siellä täällä meillä varmasti nähdään myös all time favourite -neutraaliani, helmenharmaaseen hiipivä K498.

70-luvun residenssin väripesun avaimet löytyivät yllättäen taidemaalari Helene Schjerfbeckin herkän vahvasta väriskaalasta.”

Jaana Sarkki, toimituspäällikkö

 

2. Puuteriroosassa ei ole mitään lällyä

Dekon toimitus suosittelee: uusi neutraali väri – kokeile näitä valkoisen tilalla
Kuva:

”Ensimmäisenä vaaleanpunaisesta tulee mieleen lastenhuoneen seinäväri. Tikkurilan X420 Neito-sävyssä ei kuitenkaan ole mitään lällyä. Harmaaseen taitettuna puuteriroosa on hienostunut tausta sisustukselle seinävärinä ja kiinnostava pari värille kuin värille. Esimerkiksi kevään trendiväri vihreä näyttäisi upealta sen rinnalla. Itse maalaisin puuteriroosalla yhden huoneen seinät tai hankkisin puuteriroosan sohvan ja ihastelisin vaaleanpunaisen hillittyä tyylikkyyttä.”

Aino Loikkanen, sisustustuottaja

 

3. Harmaan sävyt sopivat moneen

Dekon toimitus suosittelee: uusi neutraali väri – kokeile näitä valkoisen tilalla
Kuva:

”En ole suuri värien ystävä ja suosin sekä vaatteissani että kotini sisustuksessa harmaata. Kylmät harmaan sävyt toimivat seinissä hyvin, koska ne korostavat kauniisti puulattian tai puuhuonekalujen sävyjä. Harmaa on myös loistava tausta taiteelle, jota kotonani on paljon.”

Jenni Juurinen, sisustustoimittaja

 

4. Yönsininen näyttää kauniilta päivälläkin

Dekon toimitus suosittelee: uusi neutraali väri – kokeile näitä valkoisen tilalla
Kuva:

Jos musta tai harmaa seinämaali tuntuu liian graafiselta, hyvä vaihtoehto voi olla mustikansinisenä hohtava tumma sininen. Sinisen seinävärin kanssa sopivat niin erisävyiset puupinnat ja luonnonmateriaalit kuin kirkkaammatkin sävyt. Tikkurilan vuoden 2017 trendisävyistä löytyy hyvä tummansininen koodilla N429 Denim.

Riikka Kauvosaari, sisustustoimittaja

 

5. Muta on maanläheinen valinta

Dekon toimitus suosittelee: uusi neutraali väri – kokeile näitä valkoisen tilalla
Kuva:

”Maanläheinen muta on värinä sopivan rento eikä se hypi silmille. Mudan sävyt ovat riittävän neutraaleja, eivätkä ne ärsytä pitkänkään ajan päästä. Päinvastoin muta tuntuu saavan lisää charmia ikääntyessään. Ripaus valkoista tuo värin parhaat puolet esiin.”

Johanna Keponen, dekolehti.fin tuotantoassistentti

Kommentoi

Kommentoi juttua: Dekon toimitus suosittelee: uusi neutraali väri – kokeile näitä valkoisen tilalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.