Designvalaisin x 18 – katso Dekon ajankohtaiset valaisinvalinnat

Valaistus on tärkeä osa asumisen kokonaisuutta. Se vaikuttaa kodin toimivuuteen, tunnelmaan ja tyyliin. Valolla voi korostaa tilan muotoja ja nostaa esiin tai kätkeä haluttuja kohtia.

Oikeanlainen valaisin luo viihtyisyyttä ja tunnelmaa sekä tietenkin valaisee. Kun suunnittelet uuden valaisimen hankkimista, mieti, minkälaista valoa kodin eri tiloissa tarvitaan.

Valaistussuunnittelu, näin teet sen

Hyvä perussääntö on, että jokaisessa huoneessa tarvitaan hyvä yleisvalaisin ja sen rinnalle tunnelma- ja kohdevalaisin.

Valitse valaisin, joka on sopusoinnussa muun sisustuksen kanssa.

Kokeile valaisinta myös eri paikkoihin, jotta löydät sille täydellisen sijainnin.

Lue myös: Kristallilamppu, Simpukka, Senator…Klassiset designvalaisimet palasivat tuotantoon

Deko valitsi 18 ajankohtaista designvalaisinta

Designvalaisimia otetaan yhä useammin uustuotantoon. Syksyn esimerkki on Tapio Wirkkalan 1960-luvulla suunnittelema kristallilamppu.

Valkoista valoa: Näyttävä Flossin Gatto-pöytävalaisin 499 e, painovoimaa uhmaava IC-lattiavalaisin 685 e, marmorikantainen kattovalaisin 230 e sekä keraaminen maljakko 365 e, Zarro. Valoisa-pöytävalaisimet 399 e, Marimekko. Airamin uutuus pohjautuu Tapio Wirkkalan vuonna 1968 suunnittelemaan kristallilamppuun. Juhlavuoden kunniaksi valaisimesta on tehty uudistettu led-versio, 95 e, Airam. Round-sohvapöytä alkaen 299 e, Hakola.

Menun Stone Lamp -pöytävalaisinta saa hiekanvärisellä ja harmaalla jalkaosalla.

Rosoa ja sileää: Menun Stone Lamp -pöytävalaisin on saatavana hiekanvärisellä tai tummanharmaalla jalkaosalla, 229,95 e, Formverk. Bloomingvillen maljakot 19 e ja 29 e, Mia Design.

Yhdessä huoneessa kannattaa olla useita erilaisia valonlähteitä. Yleisvalaisimen rinnalle tarvitaan useimmiten kohdevalaisin ja tunnelmavalaisin.

Tummassa on tunnelmaa: Madam-pöytävalaisin 189 e, pieni musta metallipöytä 59 e, keraaminen maljakko 98 e ja pullo 69 e, Moko. &Traditionin siro Copenhagen-riippuvalaisin 211 e, Formverk. Teollisuustyylinen betonivalaisin 59 e ja musta Club-lattiavalaisin 279 e, Mia Design. Lempi-peili 169 e, Hakola.

Paperivarjostimellista valaisinta voi tuunata myös itse. Pilkuta valkoinen varjostin esimerkiksi mustalla maalilla.

Harmaan sävyjä: Älä osta kopiota, tee valaisimesta oman näköinen. Jyskin paperivarjostimellinen pöytävalaisin, 5,95 e on tuunattu itse pilkuttamalla se mustalla maalilla. Muuton Leaf-pöytävalaisin 179 e, Formverk. Pieni maljakko 13 e, Mia Design. Iso maljakko 98 e, Moko.

Kattovalaisimien suunnittelijat leikkivät muodoilla: saatavilla on vaikkapa kielon kukkaa muistuttava malli.

Pöydän ylle: Muuton näyttävä Studio-valaisin on saatavana useassa värissä 349 e, Formverk. Vaaleanharmaa metallinen lampunvarjostin 34,90 e sekä musta-valkoinen tekstiilipäällysteinen johto 19,90 e, Granit. Laura Väreen uusi Kielo-valaisin muistuttaa kukkaa, tiedustelut Sessak. Brokiksen Shadows-valaisinta koristaa puupallo, 427 e, Skanno. Peony-valaisinta saa myös mustana, 359 e, Be&liv. OraItalianan harmaa neliönmuotoinen 75 x 75 cm laatta sopii sekä seinään että lattialaataksi, 226,17 e/m², ABL-Laatat.

Valolla voi korostaa tilan muotoja ja nostaa värit esille.

Materiaalin ehdoilla: Persoonallinen, betoninen Mold-valaisin 326 e ja korkkijakkara 557 e, Skanno. Nipistinvalaisin toimii monessa tilassa, 34,90 e, Granit. Puinen pallo 37 e, puiset kulhot 18 e ja 20 e, sekä puinen lautanen 18 e, Mia Design. Muut tuotteet kuvausrekvisiittaa.

Juttu on ilmestynyt Dekossa 10/2018.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Designvalaisin x 18 – katso Dekon ajankohtaiset valaisinvalinnat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X