Haaveissa kaunis piha ja puutarha? 3 kaunista puutarhaa, joista saa ideoita

Oletko kukka-, kivi- vai yrttipuutarhuri? Lisää kesäreissulistalle seuraavat puutarhat, joihin on kaikilla vapaa pääsy.

1. Vanhan maalaispihan tunnelmaa

Helsingin Vanhastakaupungista löytyy Hyötykasviyhdistyksen ylläpitämä Annalan puutarha, joka on erikoistunut vanhojen lajikkeiden säilyttämiseen. Pihapiiristä löytyy teema-alueita, joissa esitellään muun muassa keittiö-, yrtti-, värjäys- ja lääkekasveja.

Talvikasvihuoneessa kasvaa pelargonioita ja perinnekasveja. Annalassa järjestetään myös erilaisia tilaisuuksia ja kursseja. Alueelle on vapaa pääsy.

pihakukkia

 

keltaisen talon puutarha

Jos puutarhat kiinnostavat enemmän, Annalasta matkaa voi jatkaa kilometrin päähän Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan. Kuvat: Hyötykasviyhdistys

2. Japanilaista tyyliä

Helsingin Roihuvuoreen rakennettiin 20 vuotta sitten japanilaistyylinen puutarha, josta löytyy vinkkejä kirsikkapuiden, kivien, sammalien ja vesiaiheiden asetteluun.

Puistossa japanilainen perinne yhdistyy suomalaiseen luontoon. Vierestä löytyy 250 puun Kirsikkapuisto. Molempiin on vapaa pääsy.

japanilainen puutarha

Kirsikkapuut kukkivat parhaillaan Roihuvuoren japanilaisessa puutarhassa. Kuva: Jorma Marstio/Otavamedia

3. Pappilan mailla

Aspegrenin puutarha Pietarsaaressa kuuluu 1700-luvulla perustetun Rosenlundin pappilan tiluksiin. Paikassa voi nauttia muun muassa entisaikojen yrtti- ja hyötykasvimaiden loistosta lääke- ja maustekasveineen. Paikan päältä löytyy myös kahvila ja ravintola. Alueella voi oleskella vapaasti klo 6-22 välisenä aikana.

keltainen huvimaja

Aspegrenin yrttimaa

Juhannussalon pystytys puutarhan kasvien keskelle on Rosenlundin kesän kohokohtia. Alkusyksyllä, yleensä syyskuussa, järjestetään elonkorjuumarkkinat. Kuvat: Pietarsaaren kaupunki

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Haaveissa kaunis piha ja puutarha? 3 kaunista puutarhaa, joista saa ideoita

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X