Sisustus

Hackmanin uusi aterinsarja on Linnea

”En ole mikään perinteinen tyyppi, ja ajatus tuntui melkoiselta haasteelta”, kertoo ruotsalainen muotoilija Jens Fager ensireaktiostaan, kun hän sai tehtäväksi suunnitella Hackmanille aterinsarja.

”Aterimet on jo suunniteltu niin moneen kertaan, eikä näiden perustyökalujen muotoilun yksityiskohdissa ole paljoa pelivaraa. Yllättävää kyllä, suomalaisten aterimien perinteitä tutkittuani löysin melko helposti johtoajatuksen ja aloin kehittää sitä suuntaan, joka tarjosi jotain uutta”, Fager kertoo.

Linnea-aterimissa on muotoilullinen viittaus Sorsakosken ja Fiskarsin vanhoihin aterimiin, niissä on samankaltainen liitos eli nuppi varren ja kärjen välissä. Aterimien perinteet näkyvät myös lusikan pesän klassisessa muodossa, haarukan pitkissä piikeissä ja aterimien mukavassa käsituntumassa.

Aterinsarja sisältää perusruokailuvälineet: kahvilusikan, ruokalusikan, haarukan ja veitsen. Sarjaa täydentävät tarjoiluottimet.

jensfager

Tukholman taideteollisesta korkeakoulusta Konstfackista valmistunut Jens Fager (s. 1979) on tehnyt kansainvälisissä muotoilupiireissä vaikutuksen näyttelyillään, joita on ollut esillä Tokiossa, Lontoossa, Milanossa, Torontossa ja Tukholmassa.

Linnea-aterimien hinnat alkaen 22,90 e/2 osaa, lahjapakkaus 299 e/24 osaa, tarjoiluottimet 59,90 e/2 osaa. Lisätietoa Hackman

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hackmanin uusi aterinsarja on Linnea

Sinun täytyy kommentoidaksesi.