Jari ja Annaleena Hakola

Eteläpohjalainen huonekaluyritys Hakola keksi tavan auttaa pienyrityksiä koronakriisissä: ”Nyt jos koskaan on tärkeää pitää yhtä”

Koronavirus on aiheuttanut valtavan kriisin eri alojen pienyrittäjille. Huonekaluyritys Hakola halusi auttaa designkavereitaan ja avasi verkkokauppansa designystävilleen.

Koronaviruksen vaikutukset ovat olleet viime viikkoina mittavat suomalaisille pienyrityksille. Pohjalainen huonekaluvalmistaja Hakola haluaa tukea muita muotoilun parissa työskenteleviä pienyrittäjiä ja avaa verkkokauppansa kollegoiden käyttöön täysin veloituksetta.

”Kivijalkamyynti on useimmilla suomalaisilla designyrityksillä romahtanut totaalisesti. Oman digikanavamme tarjoaminen muiden ystäviemme käyttöön on vähintä, mitä voimme tilanteessa tehdä” , Hakolan luova johtaja Annaleena Hämäläinen kertoo.

Hakola auttaa ystävää

Oivallus syntyi kriisin keskellä. Hakolan verkkokaupassa on viime vuonna vieraillut satojatuhansia ihmisiä ja Hakolalla ajateltiin, että vierailijoita varmasti kiinnostaisi myös kuratoitu, muiden designvalmistajien tuotteista koostettu mallisto.

Samalla kotimaiset muotoilualan yritykset saisivat uuden myyntikanavan. Niinpä Hakola otti yhteyttä saman arvomaailman jakaviin yrityksiin ja muodosti Ystävät-malliston.

Mallistossa ovat mukana Lundia, Eero Aarnio Originals, Lapuan Kankurit, Peltola, Lokal, Hetkinen, Kind For Dogs, Himmee, Poiat, Made By Choice, Katriina Nuutinen ja éN Hats.

”Emme voi vain katsoa sivusta, miten muotoilun parissa toimivat suomalaiset pienyrittäjät, suomalainen käsityöperinne ja tuotanto pakotetaan polvilleen, saatikka että antautuisimme itse. Nyt jos koskaan on tärkeää pitää yhtä”, Hämäläinen sanoo.

Ystävät-mallisto löytyy Hakolan verkkokaupasta. Yhteistä tuotteille on kotimainen valmistus, korkeatasoinen muotoilu ja vahva käsityön osuus. Tuotteet ovat pitkäikäisiä ja sitä kautta vastuullisia.

Hakolan Ystävät-mallisto kokoaa yhteen suomalaista muotoilua. Mukana on Hakolan lisäksi muun muassa éN Hats, Made by Choice, Peltola, Poiat, Katariina Nuutinen, Kind for Dogs ja Lundia.

Hakolan Ystävät-mallisto kokoaa yhteen suomalaista muotoilua. Mukana on Hakolan lisäksi muun muassa éN Hats, Made by Choice, Peltola, Poiat, Katariina Nuutinen, Kind for Dogs ja Lundia.

Huomaa myös nämä!

Mesenaatin Korona-Aid

Vastaavia pienyrittäjiä tukevia hankkeita on syntynyt nyt ilostuttavaa tahtia. Vastikepohjaista joukkorajoitusta tarjoava Mesenaatti.me on perustanut Korona Aid -verkkokaupan, jossa voi tukea esiintyviä taiteilijoita, palveluita, freelancereita ja pienyrittäjiä.

Normaalisti Mesenaatissa voi hakea joukkorahoitusta vain hankkeille ja projekteille, mutta Korona Aid -verkkokaupassa tätä ei vaadita. Kuka tahansa voi hakea yritykselleen tukea. Hakijalta ei vaadita keräykselle minimisummaa. Ainoa velvoite on toimittaa luvatut tuotteet tukijalle.

Joten jos haluat tukea esimerkiksi muusikkoa, teatteria, tanssia tai muuta taidetta, täältä löytyy sopivia kohteita! Mukana myös paljon muuta klubeista sukututkimukseen.

Sisumarket

Måndag-markkinointitoimiston toimistusjohtaja Arto Sivosen perustama Sisumarket auttaa myös pienyrittäjiä.  Sisumarket kokoaa sivuilleen eri alojen tekijöitä, joiden palveluja voi ostaa sivuston kautta. Sivuston pyörittäjät tekevät töitä ilmaiseksi.

Tekijöiden skaala on laaja: sivustolta löytyy palveluita ja tuotteita business coachauksesta crossfit-jäsenyyteen ja potrettivalokuvaukseen. Tarjolla on myös lahjakortteja esimerkiksi kauneushoitoon ja kahvilaan. Lahjakortit ovat loistavia lahjaideoita.

Tiedätkö muita sivustoja tai tapoja tukea pienyrittäjää? Kerro meille ja muille alla olevaan kommenttikenttään! 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Eteläpohjalainen huonekaluyritys Hakola keksi tavan auttaa pienyrityksiä koronakriisissä: ”Nyt jos koskaan on tärkeää pitää yhtä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X