Deko Tilaajille

Hankitko pizzauunin pihallesi? Näin valmistat täydellisen napolilaisen trendiherkun 

Pizzataituri Luca Platania paljastaa ohjeen, jonka avulla valmistat herkullisen pizzan omassa uunissa. Myös uusi peruna toimii täytteenä erinomaisesti.

1. Millainen pizzauuni pihalle kannattaa valita, Pizzarium-ravintolaketjun luoja Luca Platania?

Olen aina ollut sitä mieltä, että hyvä uuni ei takaa hyvää pizzaa ja että kotiuunissakin voi tehdä erinomaista pizzaa. Pizzan leivonnassa tärkeää on kuitenkin pizzatyypistä riippuen korkea lämpötila. Esimerkiksi napolilainen pizza vaatii todella lyhyen paistoajan todella kuumassa uunissa. Pizzauunien valinta taikka ylläpito ei vaadi erityisosaamista, mutta ennen uunin valintaa pitää toki tietää, millaisia pizzoja haluaa enimmäkseen paistaa.

2. Millainen pizza on nyt trendikäs?

Tällä hetkellä trendikkäintä on selvästi napolilainen pizza, ja se onkin erinomainen valinta puutarhauunissa paistettavaksi, koska kotiuuni ei nouse tarpeeksi korkeisiin lämpötiloihin.

3. Millaisia täytteitä pizzassa kannattaa kokeilla?

Täytteiksi valitsisin kaikkea sitä, mitä voi kerätä esimerkiksi ympäröivästä luonnosta. Aina ei tarvitse olla italialaista, vaan itse asiassa myös Italiassa rakastetaan lähiruokaa. Suosittelen simppeleitä kasvispizzoja. Vaikkapa kesäkurpitsa, munakoiso, paprika ja kirsikkatomaatit toimivat hyvin pizzassa pelkän mozzarellan kanssa. Samoin erinomaisesti toimii uusi peruna.

Halutessaan pizzassa voi käyttää myös mökkijärvestä kalastettua kalaa savustettuna. Syksyllä sen sijaan sienet ovat erinomainen täyte pizzaan, vaikkapa riistamakkaran kera. Toki klassista margheritaa ei sovi koskaan unohtaa!

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.