Harsokukalla teet kesän kauneimman kimpun

Kokoa kauttauksesi kruunuksi kaunis kimppu harsokukasta. Yksinkertaisten kukkien seuraksi voi rennosti lisätä vihreää ja oman kotipihan kukintoja.

Harsokukka toimii yksinäänkin

Harsokukka tunnetaan myös nimellä morsiusharso ja raunikki. Se on ikisuosikki morsiuskimpuissa, eikä syyttä, sillä kukka on hempeän pitsimäinen ja sen sanotaan symboloivan ikuista rakkautta. Harsokukka sopii myös kesäkattaukseen koristamaan pöytää ja isona kimppuna se on näyttävä ja kaunis yksinään. Kata pöytä värikkäin astioin ja tekstiilein ja tuo harsokukka rauhoittamaan kokonaisuutta.

Kuva: Marimekko

Yhdistele pihalta löytyviin luonnonkukkiin

Valkoisen harsokukan seuraan sopii omalta pihalta poimitut kesäkukat. Yhdistelemällä joukkoon muutamaa eri väriä tai pelkkiä vihreitä oksia, saat rennon kimpun joka sopii kaikkiin kesän juhliin. Kokeile lisätä kimppuun oksia lehtevästä pensaasta tai suuria kukkia, esimerkiksi pionia. Valitse tuuhean harsokukan kaveriksi linjakkaan muotoisia lehtiä, jolloin kimppuun muodostuu kaunis kontrasti ja harsokukan pitsimäisyys nousee esille.

Kuva: Marimekko

Saatavilla ympäri vuoden

Harsokukka on alunperin kotoisin Välimeren alueelta ja Itä-Euroopasta. Nykyään harsokukkaa viljellään ympäri maailman, ja sitä on saatavilla koko vuoden. Jos kaipaa enemmän väriä, on harsokukkaa saatavilla valkoisen lisäksi myös vaaleanpunaisena. Harsokukkaa voi kasvattaa kotona kukkapenkissä suojaisassa ja aurinkoisessa paikassa. Kukka on monivuotinen ja erittäin helppohoitoinen, se kukkii runsaasti heinä-elokuussa. Kukintakauden lopussa kukan voi kuivattaa, jolloin siitä saa kauniin lisän syksyn kattauksiin.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Harsokukalla teet kesän kauneimman kimpun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X