Sisustus

Helmikuun Deko on ilmestynyt: 40 huippuvalintaa alle 50 ja 100 euroa & säilytysideat eteisestä olohuoneeseen

Helmikuun Deko näyttää parhaat pienen budjetin sisustusvalinnat ja kertoo kätevimmät säilytysratkaisut keittiöön, eteiseen ja olohuoneeseen.

1. Neljä ihanaa kotia savannin luksustalosta Hakaniemen boheemiin taiteilijakotiin

Eteläafrikkalainen lääkäripariskunta osti maata Johannesburgin liepeiltä ja alkoi rakentaa unelmiensa kotia. 600 neliön upeus muistuttaa korkeine avarine huoneineen ja takkoineen vanhaa maalaistaloa. Viisilapsisen perheen kodissa sisustus on antiikkia ja tarkkaan harkittua designia.

Musta teräskeittiö on minimalistisen tyylin ysävän unelma. Tummasta väristä huolimatta kokonaisuus näyttää keveältä. Keittiö on rakennettu kolmesta jalallisesta moduulista, jotka sopivat täydellisesti ruokailu- ja oleskelualueen kalustukseen.
Yhdistetty keittiö-, ruokailu- ja oleskelutila avautuu lasiovien kautta ulkoterassille ja savannille. Huonekorkeutta on lähes kuusi metriä. Kuva: Anders Hviid
Koti on sisustettu maanläheisellä väripaletilla, jota valkoinen raikastaa. Lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista aukeaa näkymä savannille.
Kodin väripaletti syntyy ruskeista ja harmaista, joita valkoinen raikastaa ja musta terävöittää. DePadovan konjakinvärinen lepotuoli ja Pipistrello-valaisin edustavat huippudesignia, pikkupöydät on hankittu paikallisesta antiikkiliikkeestä. Kuva: Anders Hviid

Anki ja Roni löysivät Alppilasta unelmiensa kodin. Pariskunta etsi alun perin suurempaa kotia, mutta ikkunoista avautuva upea näkymä yli kattojen hurmasi heidät. Tässä kodissa suositaan kirppislöytöjä ja vahvoja värejä – ja upeiden viherkasvien takia yli viikon matkoille ei lähdetä.

Anna ja Mikko toteuttivat asumisen unelmansa Porvoon empirekaupunginosassa. Yli satavuotiaan puutalon korkeat huoneet, kaakeliuunit ja lautalattiat ovat heidän mielestään kauneuden perikuva. Puutalo luo myös kauniit puitteet taiteelle, jota löytyy kodin jokaisesta huoneesta. Erityisen hieno on olohuonetta hallitseva Nanna Suden maalaus, josta Anna ei aio koskaan luopua. Sen hän lupasi taiteilijalle kaupantekohetkellä.

Boheemi elämäntapa näkyy taiteilija Hanna-Kaisa Korolaisen perheen kodissa huolettomana, ranskalaishenkisenä eleganssina. Leimansa Hakaniemessä sijaitsevan kaupunkikodin sisustukselle antaa myös Hanna-Kaisan oma taide upeine maljakoineen ja ryijyineen.

2. Panosta näihin sisustustuotteisiin: Dekon valinnat alle 50 ja 100 eurolla sekä yli 150 eurolla

Dekon sisustustoimittaja Jenni Juurinen valitsi parhaat ja aikaa kestävät sisustustuotteet kolmessa hintakategoriassa. Katso, mihin tuotteisiin Jenni satsaisi, jos käyttörahaa olisi 50, 100 tai yli 150 euroa.

Tasokkaan sisustustuotteen tunnistaa aidoista ja kestävistä materiaaleista.
Alle 100 eurolla: Metallista ja puisesta tasosta tehty kätevä Bror-tarjoiluvaunu 99 e, Ikea. Kestävä keraaminen kahvinkeitin 69,90 e, Stockmann. Steltonin termoskannu 70 e, Formverk. Arvonsa sukupolvelta toiselle säilyttävät Essence-kaadin 89 e, Aalto-maljakko 95 e ja matala Aalto-vati 89 e, Iittala. Metallinen pöytävalaisin 64,90 e, Granit. Kuva: Pekka Holmström/Otavamedia

3. Sujuvaa säilytystä kodin eri tiloihin

Hyvät säilytysratkaisut auttavat pitämään kodin eri tilat siisteinä ja toimivina. Lue Dekon vinkit kekseliäistä säilytysratkaisuista keittiöön, eteiseen, olohuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen.

Avosäilytys tuo keittiöön kodikkuutta.
Keittiö: Remontin yhteydessä 60-luvun taloon suunniteltiin ilmava tammikeittiö, jossa vuorottelevat umpi- ja avo-osat. Avosäilytys tuo keittiöön kodikkuutta. Seinästä seinään ulottuva tanko tekee säilytettävistä tavaroista osan sisustusta. Tanko on helppo teettää metallipajassa mittatilauksena. Kuva: Kvänum
Jos tavaroilla on selkeä oma paikka eteisessä, lähdöt ja paluut sujuvat mutkattomasti. Kenkähyllystä saa kätevän säilyttimen myös pikkutavaroille.
Eteinen: Seinään kiinnitettävästä kenkähyllystä voi myös tehdä laskutason. Laita kaksi rinnakkain, niin saat paikat kengille ja eteisen pikkutavaroille. Kuva: Maze
Jos säilytystila ei tunnu millään riittävän, ratkaisu voi olla pöytä, rahi tai sänky, jonka sisältä paljastuu säilytystilaa.
Olohuone: Ei sittenkään riittävästi säilytystilaa? Käytä valmiita piiloratkaisuja: Kannelliset rahit, avautuvat sohvat ja sohvapöydät kätkevät sisäänsä yllättävän paljon tavaraa. BoConceptin Barcelona-pöydän kansien alta paljastuu runsaasti säilytystilaa. Kuva: BoConcept
Myös oven voi ottaa säilytyskäyttöön: kiinnitä siihen kapea ja korkea säilytysteline ja pidä tavaroiden määrä ja värimaailma hallittuna.
Kodinhoitohuone: Kapean ja korkean säilytystelineen voi kiinnittää oveen koukkujen avulla. Kun pidät säilytettävien tavaroiden värimaailman hallittuna, se kaunistaa kodinhoitohuonetta. Kuva: Elfa

Deko 2/19 on kaupoissa keskiviikkona 6.2. Hanki digilehden lukuoikeus tai tilaa Deko suoraan kotiisi, jolloin tuoreet sisustuskuulumiset tippuvat postiluukustasi heti ilmestymispäivänä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helmikuun Deko on ilmestynyt: 40 huippuvalintaa alle 50 ja 100 euroa & säilytysideat eteisestä olohuoneeseen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.