Sisustus

Helsingin paras hotelli x 3 – tee syrjähyppy arjesta!

Helsingin paras hotelli voi hyvinkin olla yksi näistä kolmesta. Poimi vinkit huoneista ja piipahda ainakin hotelliaamiaisella.

Helsingin paras hotelli on kuuma haku Googlessa. Helsinki, kuten myös koko Suomi, on nyt hyvässä matkustuskohteen maineessa maailmalla. Tähän vastataan toinen toistaan hienommilla majoitusvaihtoehdoilla. Uusia rakennetaan ja vanhoja päivitetään. Hyvä niin! Otimme selvää muutamasta hotellikohteesta.

Sokos Hotel Vaakuna, Helsingin paras hotelli.
Sokos Hotel Vaakunan näkymät ovat vertaansa vailla.

Sokos Hotel Vaakuna: Klassikko uudistui – Helsingin paras hotelli?

Keskellä kaikkea, Helsingin Rautatieaseman kyljessä sijaitseva Sokos Hotel Vaakuna on juuri ollut päivityksen alla. Huoneet on modernisoitu tähän päivään, ja käytävätilojakin on uudistettu.

On hienoa huomata, että talossa vaalitaan klassisia piirteitä, ja osa vanhoista huonekaluista ja valaisimista on saanut jäädä. Hotellihuoneiden sisustus on onnistunut: Turha kikkailu ja trendikkyys on unohdettu. Huoneissa on käytetty laadukkaita materiaaleja ja erityisen kauniita seinäsävyjä. Klassikko on pystytty uudistamaan alkuperäistä tyyliä arvostaen ja huoneissa on viihtyisä tunnelma. Ehdottomat bonukset tässä hotellissa ovat näkymät. Illalla on ihana katsella huoneen ikkunasta alhaalla avautuvaa kaupunkimaisemaa rautatieasemalle ja kohti Ateneumia. Vaakuna on monen vakituisen vierailijan mielestä Helsingin paras hotelli, eikä ihme.

Aamupala nautitaan Helsingin kattojen yllä, kymppikerroksen ravintola Loisteessa, jossa herätään yhdessä Helsingin kanssa uuteen aamuun. Aamupala 17,50 e/hlö.

+ sijainti

+ selkeys

+ remontoitu alkuperäistä tunnelmaa vaalien (rakastan tuota muuttumatonta sisäänkäyntiaulaa)

Lue myös: Talvihotelli x 3 seikkailua ja eksotiikkaa kaipaavalle

 

Hotel St. George: Taiteella täytetty

Hotel St. George on yksi Helsingin uusimmista hotelleista. Tästä on kohistu paljon. Eikä toki suotta. Hotelli toteutettiin selkeästi tähtiä tavoitellen, eikä mistään tingitty. Designkalustein sisustetut huoneet ja arvotaiteella täydennetyt ravintolatilat ja sisäänkäynti erottuvat kyllä hotellitarjonnasta.

Tutustuin hotellin huonevaihtoehtoihin heti sen avauduttua. Hienostunutta ja viihtyisää, kuvailisin. Huonekäytävien ja portaikkojen kolkkoa tunnelmaa ei kuitenkaan ollut pystytty täysin hävittämään vanhasta rakennuksesta. Ja useammankin olen kuulleen puhuvan sokkeloisuudesta. Sitä se kyllä hieman on.

Testasin aamutreffien merkeissä hotellin aamiaisen ystävän seurassa. Se tarjoiltiin hotellin alakerran ravintolassa. Kahvit ja mehut tarjoiltiin pöytään, ja aamiaisella oli kokki valmistamassa munakkaita. Hieman yhdeksän jälkeen oli tarjoilut jo osittain loppuneet buffetpöydästä ja lisää ei tuotu. Tilat olivat tyylikkäät ja viihtyisät. Erikseen aamiainen kustantaa 28 e/hlö.

+ keskeinen sijainti

+ skandinavinen tyylikkyys

+ esillä paljon kuratoitua taidetta

Hotel Lapland Bulevardi: Terveisiä tunturista

Tällä viikolla avautui Helsingin hotellivalikoiman uusin tulokas, Hotel Lapland Bulevardi. 180 juuri valmistunutta huonetta odottaa asukkaitaan. Lehdistölle hotelli esiteltiin jo ennakkoon ennen avajaisia. Tutustuimme myös huoneisiin.

Hotellin sisustuksessa on poronsarvea esillä runsaasti (ehkä jopa parit sarvet olisin jättänyt vähemmälle), ja jokaisessa huoneessa on Anu Pentikin uniikki taidelautanen somisteena. Taidehallin taannoisesta Anu Pentik -näyttelystä bongattu ihanan herkkä keraaminen taideteos metallilangoin somisti sviitin kattoa.

Huoneissa erityismaininnan ansaitsevat spa-tilat, jotka kytkeytyivät tilaan lasiseinän yhdistämänä. Suurimman vaikutuksen teki kuitenkin huikea aamiainen hotellin Kultá Kitchen & Barissa. Menun takana on koko pohjoisen Suomen tunnustetuin kokki, Tero Mäntykangas. Yhdessä keittiötiimin kanssa oli loihdittu juuri sellainen aamiasbuffet, jonka tuon tason hotellissa haluaisinkin kokea. Ota syrjähyppy arjestasi ja käy testaamassa ainakin tuo aamupala! Pelkkä aamiainen 29 e/hlö.

+ saunallisia huoneita paljon, ja saunatilat on yhdistetty kauniisti huonetiloihin

+ buffetaamiainen laaja ja omaperäinen (testaa talon poromakkara)

+ aamiainen omaan pöytään katettuna lisämaksusta (hyvä vinkki aamupalaveriin

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helsingin paras hotelli x 3 – tee syrjähyppy arjesta!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.