Sisustus

Huippunimet Finlaysonin syysmallistossa

Anna Ruohonen ja Hannu Väisänen ovat Finlaysonin syksyn kodintekstiilimallistojen suunnittelijat.

Vaatesuunnittelija Anna Ruohonen päivitti Finlaysonin J.F.-malliston tähän päivään yhdessä Finlaysonin suunnittelijoiden kanssa. Finlaysonin kuosiarkiston aarteita käytettiin apuna malliston väreihin ja kuvioihin. Pussilakanoita, tyynyliinoja, huopia, koristetyynynpäällisiä, pyyhkeitä ja kylpytakkeja sisältävä mallisto henkii modernilla tavalla mennyttä aikaa.

finlayson-jf-fiilis1

”Suunnittelun lähtökohtana oli luoda ajaton, tyylikäs ja moderni mallisto. Finlaysonin historia ja sen mittaamattomat arkistot inspiroivat suunnittelutyötä, jonka tuloksena päivitimme perinteiset materiaalit ja tuotteet tähän päivään. Olen tehnyt töitä erityisesti värisävyjen kanssa löytääkseni syviä ja kauniita sävyjä, joissa laadukas materiaali pääsee oikeuksiinsa”, Anna Ruohonen sanoo.

Finlayson_emo_hannu_väisänen_fiilis

Kuvataitelija ja kirjailija Hannu Väisänen loi Finlaysonille tekstiilikokoelman, jonka kuosit ammentavat aiheensa Väisäsen kuvataiteesta. Kuosit Väisänen on maalannut guassilla ja tussilla paperille, minkä jälkeen ne on painettu digitaalisesti kankaalle. Näin alkuperäiset värit ja siveltimenjälki on saatu esille mahdollisimman tarkasti. Kokoelmaan kuuluu pussilakanasettejä, koristetyynynpäällisiä, pöytäliina ja kangaskasseja.

”Haluan tuoda taiteen yhä useampien ihmisten ulottuville. Toivon, että ihmiset voisivat nukkua taiteessani ja kantaa taidettani mukanaan. Taide kuuluu ihmisten arkeen”, kertoo Hannu Väisänen.

Syksyn malliston tuotteet tulevat myyntiin heinäkuussa 2016 Finlaysonin omiin myymälöihin ja verkkokauppaan, sekä jälleenmyyjille kautta maan. J.F.-malliston tuotteet tulevat myyntiin elokuussa 2016 Finlaysonin omiin myymälöihin ja verkkokauppaan, sekä jälleenmyyjille kautta maan.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Huippunimet Finlaysonin syysmallistossa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.