Koti Tilaajille

Intohimoinen sisustaja Mirva ihastui uuteen kauniiseen massiivipuiseen rivitaloon – asunnon vaaleisiin pintoihin saa särmää tekstiileillä ja esineillä

Uusi puutalo lumosi intohimoisen sisustajan perheineen. Vaaleat isot pinnat muodostavat ajattoman tyylin, särmää saa esineillä ja tekstiileillä.

”Asuimme aiemmin vuokralla ja tämä on ensimmäinen oma kotimme. Etsimme 70-neliöiselle vuokra-asunnollemme haastajaa, ja kaunis puurakenteinen uudisrakennus kiinnitti huomiomme. Talo sijaitsee rauhaisalla asuinalueella, joka on rakennettu pääosin 1960- ja 1970-luvuilla, ja jonne uudiskohteita harvemmin rakennetaan. Hienosti maastoa myötäilevän kolmen perheen puurakenteisen rivitalon on suunnitellut Avarrus Arkkitehdit ja se oli vuonna 2019 ehdolla vuoden puupalkinnon saajaksi.

Olimme katsoneet asuntoa monta kertaa ilmoituksista, mutta torjuneet sen, koska ajattelimme etteivät neliöt riitä emmekä saa haluamaamme lisätilaa. Myös kiiltävä valkoinen laattalattia häiritsi itseäni. Päätimme kuitenkin tulla paikalle katsomaan, ja ostopäätös syntyi silloin. Vaalea asunto tuntui neliöitään tilavammalta eikä paikan päällä kiiltävä laattalattiakaan enää häirinnyt. Päinvastoin se tuntui tasapainottavan sitä, että clt-rakenteisessa talossa puuta on paljon.

”Halusimme jakaa toiminnot niin, että alakerta on rauhoitettu nukkumiseen ja toiminnan tilat ovat ylä­kerrassa. Yläkerran makuu­huoneesta teimme työhuoneen.”

Tykkään vaaleista pinnoista, sillä ne ovat varmoja. Särmää vaaleuteen voi tuoda pienillä jutuilla, kuten tekstiileillä ja esineillä.

Koska asunto oli juuri valmistunut, kaikki sen kiintokalusteet ja materiaalit oli jo valittu. Valinnat oli tehnyt samassa taloyhtiössä asuva Kia Huumonen, jolla on sisustussuunnitteluyritys Kia Design. Joitain juttuja olisin saattanut itse tehdä toisin, mutta toisaalta mikään ei suuresti riidellyt ma­kuamme vastaan. Itse talo ja kiintokalusteet olivat laadukkaat ja ajattomat. Huojentavaa oli myös se, ettemme itse joutuneet valitsemaan satojen vaihtoehtojen joukosta vaan ammattilainen oli jo tehnyt päätökset.

Tykkään vaaleista isoista pinnoista, sillä ne ovat varmoja. Yksikään kodeistamme ei ole ollut tumma eikä värikäs. Särmää vaaleuteen voi tuoda pienillä jutuilla, kuten tekstiileillä ja esineillä. Viime aikoina olen ollut viehättynyt sinisestä, mutta en silti näe, että kotiini ainakaan lähiaikoina tulee värillisiä seiniä tai kirkkaita värejä. Ne eivät ole meidän juttumme.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.