Sisustus Tilaajille

Jani ja Linda Kuusilinnan talossa ei designista tingitä – ”Meillä Jani on kalustaja ja minä se diplomi-insinööri”, kertoo Linda

Jani ja Linda Kuusilinna onnistuivat lähes mahdottomassa: he löysivät perheelleen kodin kaupungista, mutta maalta.

Jani Kuusilinna rakastaa designia. Eikä ihme, sillä rakkaus kalustemuotoiluun on syntynyt hänellä vanhempiensa, isovanhempiensa ja heidän perustamansa Kuusilinna-huonekaluyrityksen myötä. Jani kertoo täyttäneensä aikoinaan poikamiesboksinsakin vanhoilla designklassikoilla.

”Olihan se huvittavaa, että kaikki kalusteet oli ryysätty pieneen tilaan. Alaa opiskelevat ystäväni nauroivat, että näistähän me juuri opiskelemme ja täällä ne yhtäkkiä ovat, kasassa yksiössä”, Jani muistelee.

Mutta nyt ei olla enää poikamiesboksissa, vaan valoisassa kivitalossa Espoon Pitkäniityssä, vanhassa Bembölessä. Vastaan rientää viisivuotias Elle ja hänen pikkusiskonsa Milla. Janin vaimo Linda toivottaa tervetulleeksi samalla kun bostoninterrieri Enne nuuhkii jalkoja. Perhe pääsi muuttamaan taloon viime vuoden tammikuussa.

Jani, Linda, Elle ja Malla Kuusilinna kotinsa terassilla.
Jani, Linda, Elle ja Malla Kuusilinna kotinsa terassilla.

”Halusimme lisää tilaa, ja lähemmäksi luontoa sekä maaseutua, mutta silti kohtuullisten yhteyksien päähän Helsingistä. Vuoden etsinnän jälkeen näimme ilmoituksen vasta suunnitteilla olevasta kohteesta sympaattisen metsälammen äärellä. Ajatus kesämökkimäisen ja kaupunkimaisen elämäntavan yhdistämisestä vei meidät mennessään.”

Koska talo oli vasta suunnitteilla, pariskunta pääsi alusta asti vaikuttamaan materiaaleihin. Kolmikerroksinen talo lämpiää energiatehokkaasti maalämmöllä ja aurinkopaneeleilla, mikä oli tärkeä kriteeri sekin. Ja sitten on se lasikaappi.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.