Sisustus

Jenni Juurinen: Maaliskuun sisustusjutun taustalla on rakkaus vanhaan sohvaan ja samettiin

Sisustuksen tämän hetken kuumin materiaali on sametti, joka sopii niin kalusteisiin kuin tekstiileihin.

Maaliskuun Dekon sisustusjuttu nostaa pääosaan yhden tämän hetken trendikkäimmistä materiaaleista: sametin. Juttu on syntynyt sisustuksessa pinnalla olevasta trendistä ja ihastuksesta vanhaan sohvaan.

Kun mietin jutulle hyvää kuvauspaikkaa, muistin juhlatilaksi vuokrattavan Stidilän. Sieltä mieleeni oli jäänyt huikea, rispaantunut samettisohva. Sohva oli kuin vanha rouva menneiltä ajoilta. Repeytynyt verhoilu ja ajan patina tekivät siitä lumoavan. Muun tilan rosoinen tehdasmiljöö tarjosi hyvän kontrastin ylelliseksi koetulle sametille.

Vanhakin voi olla kaunista. Vihreä samettikangas, Eurokangas.

Toisin kuin monesti luullaan, sametti on helppohoitoinen sisustusmateriaali. Imurointi ja harjaus riittävät ja useimmat tahrat voi poistaa vedellä ja miedolla pesuaineella. Ikääntyminen ja pinnan elävyys kuuluvat sametin luonteeseen ja tekevät siitä vaan entistä kiehtovamman.

Samettisohva, Hakola. Sohvapöytä, Zarro. Pienet laatikot, By Lassen. Maljakot ja tarjottimet, Stockmann. Muut tuotteet kuvausrekvisiittaa.

Samettia voi käyttää monenlaisissa sisustuksissa: se näyttää hurmaavalta vanhassa sohvassa mutta sopii myös modernien kalusteiden verhoiluun.

Tuoli, Zarro. Strutsinsulkainen pölyhuiska, Clas Ohlson. Mint & Berryn mekko, Zalando. Taulu on kirpputorilta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jenni Juurinen: Maaliskuun sisustusjutun taustalla on rakkaus vanhaan sohvaan ja samettiin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.