Joulu

Joulukoristeita muuallekin kuin kuuseen - tässä 5 nokkelaa vinkkiä!

Joulukoristeet eivät ole vain kuusta varten. Käytä niitä kekseliäästi ja koristele kodin pinnat jouluun.

Mitä jos tänä vuonna käyttäisit joulukoristeita uudella tavalla? Useimmiten niitä näkee kuusessa killumassa, mutta muutakin käyttöä voi keksiä.

Varsinkin pienissä asunnoissa, joihin kuusi ei mahdu, koristeet saa hauskasti näkyville pienempiin ja kodissa jo valmiina oleviin elementteihin. Koristeista voi askarrella myös uudenlaisia kokonaisuuksia.

1. Oksalle roikkumaan

Tässä  joulupalloista on muodostettu kuusi luonnonoksaan roikkumaan. Hommaan tarvitsee vain siimaa, koristeita, oksan, kärsivällisyyttä ja voila! Joulun hauskin seinäkoriste on valmis.

joulukoriste

Kuva: House Doctor

2. Koristenauhoista jouluinen köynnös

Koristenauhoja voi myös yhdistellä. Ripusta toinen koristenauha roikkumaan toisesta ja saat tarvittaessa koristuksen vaikka koko seinälle. Viitseliäs solmii luonnonkukista upean köynnöksen, jonka voi pyhien jälkeen vaikka kuivattaa.

joulukoristeet

Kuva: Tine K

3. Kynttilöitä köynnökseen

Kauniit kynttilänpidikkeet toimivat samalla myös joulukoristeina. Ripusta tuore männyn tai kuusenoksa nahkanauhoilla kattoon ja kiinnitä kynttilänpidikkeet. Katso, etteivät kynttilät ole kallellaan ja vahdi koko ajan.

joulukoristeita

Kuva: Ferm Living

4. Joulupaketit roikkumaan

Pikkupaketeista saa samalla myös hauskan seinäkoristeen. Kiinnitä koristeet metallirenkaaseen ja koristele männynoksalla. Tämä on myös oivallinen kranssi oveen jouluaaton vieraille!

joulukranssi

Kuva: House Doctor

5. Kuuseksi joulukuusen paikalle

Kodin huonekasvit voi myös koristella jouluisiksi perinteisen kuusen sijaan. Kellot näyttävät kauniilta niin suuremmassa kuin pienemmässäkin ruukkukasvissa.

joulukoristeet

Kuva: Tine K

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulukoristeita muuallekin kuin kuuseen - tässä 5 nokkelaa vinkkiä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.