Joulusesonki on ovella: Katso 4 vinkkiä, joilla tuot tunnelmaa kotiin jo nyt

Joulufiilistelyn voi ja saa aloittaa hyvinkin ajoissa. Pienillä asioilla saa iloa kaamoksen keskelle ja maltillista joulun tunnelmaa. Kun askartelut ja näpertelyt aloittaa ajoissa, jää myös enemmän aikaa itse nautiskelulle. Kierroksia voi sitten kasvattaa joulua kohden.

1 Tunnelma alkaa ovessa roikkuvasta kranssista

Jos pidät joulusta, näytä se myös naapureille.

Kauniin ja pitkäikäisen kranssin voi ommella kangaspötköistä, jotka täytetään vanulla. Jos kankaan kuosi ei huuda joulua ja pursuile punalakkisia poroja, sen voi huoletta ripustaa oveen vaikka heti.

kranssi ovessa

Kuva: Marimekko

2 Ripusta muutama koriste oksaan

Oksat ovat sopivan talvisia, mutta eivät liian jouluisia maljakkoon näin lokakuussa. Kun oksien joukkoon ripustaa muutaman lempparijoulukoristeen, viittaus tulevaan on selkeä: joulu tulee, minä olen valmis!

joulukoristeta oksilla

Kuva: Ferm Living

3 Yksikin havu voi riittää

Kynttilät ovat itsestään selvä tapa tuoda joulua lähemmäksi. Tehoa lisää simppeli havunoksa, joka  piirtyy kauniisti yksiväristä taustaa vasten.

Uusi juttu on laittaa oksa nojaamaan seinään ilman maljakkoa, jolloin tippuvia havunneulasia pitää vain siivota tiuhempaan tahtiin tai vaihtaa oksaa tuoreeseen useammin.

kynttilöitä

Kuva: Ferm Living

4 Lehtivihreä koristaa helpon kranssin sisätiloissa

Moderni kranssi syntyy lehdistä. Eucalyptus sopii tähän esimerkiksi erinomaisesti, koska se kuivuu upean väriseksi eikä varise.

Hanki katseenkestävä puu tai metallirengas, jonka ympärille lehdet kieputetaan ja jätä osa renkaasta tyylikkäästi tyhjäksi. Lisää halutessasi pari marjaoksaa ja kas, sinulla on kulmakunnan hienoin kranssi, jolla voi piristää niin olkkarin seinää, ruokapöydän kattausta kuin ulko-ovea.

kranssin askartelu

Kuva: Granit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulusesonki on ovella: Katso 4 vinkkiä, joilla tuot tunnelmaa kotiin jo nyt

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X