Sisustus

Kaipaatko väriä kotiin? Nappaa sisustusideat ravintolasta ja hotellista

Kaipaatko piristystä kotiin? Ota väriviuhka taskuun, kun seuraavan kerran suuntaat kiinnostavaan ravintolaan tai hotelliin. Se oikea sävy voi tulla vastaan missä vain.

Värien tykistystä Miamin henkeen

Julkitiloissa voi nauttia erilaista väreistä ja miettiä, voisiko niissä käytetty sävy myös omaan kotiin. Tosiharrastaja kuljettaa mukanaan värikarttaa tai -viuhkaa, josta voi tarkistaa löytämänsä sävyn.

vaaleanpunainen seinä
Kuva: Kimmo Virtanen

Koko3-toimiston Helsinkiin sisustamassa Yes Yes Yes -ravintolassa hehkuu Miamin ja Floridan aurinkoinen väripaletti banaaninlehtipuineen.

värikäs ravintola
Kuva: Kimmo Virtanen
punainen laattaseinä
Kuva: Kimmo Virtanen

Ravintolan ilmeeseen on haettu innotusta myös 80-luvulta. Ravintolan päätyseinällä loistaa Cole and Sonin värikylläinen tapetti. Huomaa myös, kuinka hyvin kirkas punainen ja vaaleanpunainen sopivat yhteen.

Alppihotellissa värillä on väliä lumimaiseman vastapainona

Industrial-tyyli ja betonibrutalismi viehättää karuudellaan. Arkkitehti Marcel Breuerin 1960-luvulla suunnittelema ranskalainen alppihotelli on hiljattain remontoitu nuorekkaaksi hiihtohotelliksi.

värikkäät tuolit
Kuva: L. Di Orio ja C. Arnal & DR

Harmaassa tilassa pienikin määrä väriä tuo huoneeseen eloa ja energisyyttä. Erityisen hyvin värit sopivat sporttiseen hotelliin, jonka ikkunoista avautuvat huiketa maisemat jylhiin rinteisiin.

värikäs loungetila
Kuva: L. Di Orio ja C. Arnal & DR

Harmaa perusväritys on hyvä lähtökohta, koska sen seuraan sopivat kaikki värit tummista sävyistä pastelleihin. Marcel Breuerin Knollille suunnittelema Wassily-tuoli on totuttu näkemään mustalla verhoilulla. Värikkäät kuviokankaat toimivat putkirunkoisen klassikkotuolin kanssa yhtä hyvin.

alppihotellin ravintola
Kuva: L. Di Orio ja C. Arnal & DR

Lue lisää sisustuksen ajankohtaisista trendeistä Dekosta 2/18.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaipaatko väriä kotiin? Nappaa sisustusideat ravintolasta ja hotellista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.