Sisustus Tilaajille

Kattovalaisinta ei tarvita lainkaan makuuhuoneessa – lue, miksi irtovalaisimet ovat parempi ratkaisu

Valaistuksella on ratkaiseva rooli makuuhuoneen viihtyisyydessä ja rauhoittavuudessa. Yksi valopiste on harvoin tarpeeksi.

Kodin tiloista makuuhuone voi olla se, jossa ei välttämättä tarvita lainkaan kattovalaisinta. Etenkään, jos makuuhuoneessa ei ole vaatesäilytystä. Kattovalaisin voi olla tilaan liian voimakas ja häikäistä sängyllä makoillessa. 

Makuuhuoneessa kannattaakin panostaa epäsuoraan valoon sekä valaisinten himmennettävyyteen, jolloin tilaan saadaan kaikkiin vuorokaudenaikoihin sopiva valaistus. Erityisesti kattovalaisinten ja kiinteiden valaisinten, kuten kattospottien, himmennettävyyteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. 

Parhaita ovat kuitenkin irto- ja seinävalaisimet. Niillä on mahdollista tuoda monipuolisesti epäsuoraa valoa makuuhuonetilaan ja myös terästää sisustuksen tyyliä. 

Lue myös: Poimi vinkit vuodevaatteiden valintaan: Tiesitkö, että peittoa kannattaa vaihtaa vuodenajan mukaan?

Mieti aluksi, mitä kaikkea makuuhuoneessa tehdään. Jos sängyssä luetaan, valaisimesta täytyy saada tarkoitukseen tarpeeksi valoa ja sen on oltava säädettävissä lukijan mukaan. Jos tilassa on myös työpöytä, panosta hyvään pöytävalaisimeen ja maksimoi virkistävä luonnonvalo tilassa. Rauhoittumiseen sopivat valaisimet, jotka eivät häikäise. Suuntaa valo alaspäin tai vaikkapa seinällä olevaan tauluun, jolloin valo nostaa esille sisustusta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.