Kaupungin kadut toimivat inspiraationa Marimekon uuteen laukkusarjaan – tällainen on Kortteli-laukku

Kortteli-laukut on suunniteltu kulkemaan mukana kaikissa elämän hetkissä. Innoituksensa mallisto on saanut Helsingin tutuista kaupunginosista.

Marimekon uusi laukkusarja Kortteli on nimensä mukaisesti saanut innoituksensa suoraan kaupungin kaduilta. Malliston jokainen laukku on saanut oman nimikkokaupunginosansa, jotka ovat kaikki Helsingistä tuttuja.

Laukkujen takana on suunnittelija Anna Werner, joka on onnistunut luomaan urbaaniin tyyliin sointuvan, kauniin laukkusarjan. Mallit kestävät aikaa ja kulkevat mukana elämäntilanteesta ja vuodesta toiseen. Mallistoon kuuluu muun muassa klassinen shopper ja kaupunkiretkille soveltuva olkalaukku.

Marimekon Kortteli-laukku

Kuva: Marimekko

Marimekko vie mukanaan tutustumaan seuraaviin helsinkiläisiin kaupunginosiin ja niiden kortteleihin:

Suomenlinna, 00190: Saari on suosittu päiväretkikohde. Tutustumisen arvoisia ovat saaren lukuisat museot ja kesäteatteri. Saareen on helppo tutustua itsenäisesti tai opastetuilla kierroksilla, sodanaikaisissa tunneleissa riittää tutkittavaa.

Käy täällä: Café Vanille tarjoilee viehättävän puutalon terassilla kakkukahvit tai lounaskeiton. Suomenlinna C 18 III, cafevanille.fi.

Punavuori, 00150: Kaupunginosa on tunnettu ruokakulttuurista ja kivijalkaliikkeistä, joten parhaiten tutustut alueeseen kävellen. Tutustumisen arvoisia kohteita ovat Design- ja Arkkitehtuurimuseot sekä lyhyen matkan päässä sijaitseva Kaivopuisto.

Käy täällä: Kuuman suosittuun valikoimaan kuuluu muun muassa itse valmistetut raakaleivonnaiset. Albertinkatu 6, facebook.com/KUUMA.

Hakaniemi, 00530: Täältä tuttua on tori ja sen laidalla sijaitseva kauppahalli, jonka yläkerrassa sijaitsee yksi Marimekon myymälöistä. Tien toiselta puolen pääsee ihastelemaan Eläintarhanlahtea ja lukuisia rantareittejä sen ympäristössä.

Käy täällä: Kuja Bar & Bistro valmistaa yömyöhälle asti rentoa, bistrohenkistä ruokaa. Hakaniemenkatu 7, kujabarbistro.fi.

Kallio 00530: Nouseva kaupunkikulttuuri on houkutellut alueelle monia kivijalkaputiikkeja, mielenkiintoisia ravintoloita ja nuoria perheitä. Kulman takana sijaitsevat urbaani Teurastamon tapahtuma-alue sekä kulttuurikeskus Suvilahti, jossa järjestetään vuosittainen Flow-festivaali.

Käy täällä: Wino on uusi tuttavuus, joka tarjoilee mutkatonta suupalaa ja laajan valikoiman luonnollisia viinejä. Fleminginkatu 11, wino.fi.

Herttoniemi, 00810: Kylä on alunperin Helsingin vanhimpia. Nykyään teollisuuden suosima alue on myös Marimekon sydän. Täällä sijaitsee Marimekon pääkonttori ja tehtaanmyymälä, jossa voi tehdä edullisia löytöjä.

Käy täällä: Wanha Mylly tarjoaa klassikkoruokia Herttoniemen kartanon vanhassa, viehättävässä miljöössä. Linnanrakentajantie 12, vanhamylly.fi.

Tutustu koko Kortteli-mallistoon Marimekko.fi.

Marimekon Kortteli-laukku

Kuva: Marimekko

Lue myös:

Marimekolle kuoseja suunnitteleva Maija Louekari: ”En koskaan piirrä tietokoneella”

Juhli 100-vuotiasta Suomea sisustuksella – tässä kolme juhlavuoden uutuustuotetta

Harsokukalla teet kesän kauneimman kimpun

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kaupungin kadut toimivat inspiraationa Marimekon uuteen laukkusarjaan – tällainen on Kortteli-laukku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X