Keittiötrendit vuonna 2022: musta ja valkoinen väistyvät lempisävyjen tieltä

Keittiötä uudistaessa käytetään entistä rohkeammin sävyjä ja materiaaleja. Unelmien keittiö toteutetaan reilusti lempisävyjen mukaan ja kerrostaen.

Miltä näyttää trendikäs keittiö? Ikea Suomen sisustuksen asiantuntija Anne Ikonen, keittiö- ja kylpyhuonetuotteiden tuoteryhmäpäällikkö Aino-Kaisa Uuro, sekä Keittiömaailma Tampereen myymäläpäälikkö Nina Järventausta kertovat, mitkä tyylit ja ajattelumallit korostuvat keittiöissä tänä vuonna.

1. Pitkää ikää arvostetaan

Keittiö remontoidaan pienellä uudistamisella, esimerkiksi ovien vaihtamisella koko keittiön remontoinnin sijaan. Myös keittiön tyyliä voi näppärästi muuttaa ovia vaihtamalla.

Lue myös: Uusi ilme keittiöön edullisesti: Nämä 5 vinkkiä haluat lukea, ennen kuin remontoit koko keittiön

keittiötrendit

Toiminnallisuus on vahvasti läsnä Ikea Metod -keittiöissä: niitä voi muunnella myös jälkikäteen sisusteilla ja laatikkoratkaisuilla. Kuva: Ikea

2. Luonto kutsuu

Suomalaisten suosikkivärejä ovat edelleen valkoinen, harmaa ja musta, mutta niiden rinnalle ovat taklanneet luonnonläheiset sävyt, kuten vihreä, sininen ja puun sävyt. Niitä yhdistellään perusvärien kanssa, luoden tällä tavalla omannäköistä persoonallista ilmettä.

”Luonnosta tuotuja värejä ja luonnosta tuotuja materiaaleja ja kuvioita”, sanoo Järventausta.

Puunsävyistä halutuimmat ovat tammiviilu ja tumma pähkinäsävy, joista jälkimmäistä yhdistellään vaaleisiin ja kestäviin kvartsitasoihin.

Lue myös: Liemessä-bloggari Jenni Häyrisen perheen uuden kodin keskipiste on tietysti avokeittiö

keittiötrendit

Nyt puunsävyistä halutuimmat ovat tammiviilu ja tumma pähkinäsävy, joista jälkimmäistä yhdistellään vaaleisiin ja kestäviin kvartsitasoihin. Blaun keittiössä puhtaat linjat ja integroidut massiivipuiset vetimet pitävät huolen, että yleisilme pysyy modernina. Kuva: Mikael Pettersson / Blau

3. Kerroksellisuutta työtasoilla

Erilaisten työtasomateriaalien käyttäminen samassa keittiössä on yhä suositumpaa. Materiaaleja voi valita toiminnallisuuden mukaan eri käyttötarkoituksiin, mutta niillä saa myös eloisuutta ja näyttävyyttä esimerkiksi muuten yksiväriseen keittiöön.

Lue myös: Trendit tulevat ja menevät, mutta tällainen keittiö kestää aikaa

keittiötrendit

Keraaminen taso sopii kotiin, jossa arvostetaan vankkaa kestävyyttä ja ympäristöystävällisyyttä. Tason massa valmistetaan luonnonmateriaaleista, kuten savesta, hiekasta ja luonnollisista pigmenteistä. Tiedustelut ABL-laatat, sävy Calacatta black. Kuva: ABL-laatat

4. Muun kodin jatke

Keittiö ei ole erillinen tila, vaan vahvasti osa kokonaisuutta – arkea ja olohuonetta. Niin ikään keittiöt ovat muuttuneet huonekalumaisiksi olohuoneen jatkeiksi, jotka taipuvat moneen.

Käyttötavarat, kuten kahvinkeittimet ja blenderit löytävät paikkansa kaapeista, jolloin tasot tyhjenevät. Muut kodinkoneet integroidaan pois silmistä.

”Keittiöstä ei välttämättä edes huomaa, että se on keittiö, kun kaikki on piilotettu niin hyvin”, Järventausta sanoo.

Säilytysratkaisuiden osalta suosittua on edelleen seinäkaapittomuus. Seinäkaappien tilalla nähdään avohyllyjä ja seinäsäilytysjärjestelmiä.

keittiötrendit

Kodinkoneet ja muut tavarat maastoutuvat piiloon niin, että keittiöt ovat kuin mitä tahansa oleskelutiloja. Kuva: A.S. Helsingö

5. Kotimaisuus ja ekologisuus

Luonto on keittiötrendeissä läsnä myös sisäisesti. Vastuullisuusasiat ovat entistä tärkeämpiä kuluttajille, ja se näkyy konkreettisesti valinnoissa.

Pinnalla ovat esimerkiksi M1-luokitellut materiaalit, jotka takaavat päästövapaamman sisäilman. Niiden perään osataan kysyä entistä enemmän.

”On paljon allergiaperheitä ja homekotikokemuksia, ja halutaan välttää aineita, jotka voivat aiheuttaa ongelmia käytössä”, Järventausta sanoo.

Lue myös: Millainen on vastuullisesti valmistettu keittiö? Katso vinkit

keittiötrendit

Suomalaisen Doorien filosofia on simppeli: tyylikkyydestä ei tarvitse maksaa kymppitonneja. Keittiöunelmat rakentuvat Ikean Metod -kaapinrunkojen päälle, jolloin kustannukset pysyvät kohtuullisina. Kuva: Mikael Pettersson / Doorie

6. Nupilla näyttäväksi

Vieläkö muistat nahkavedinvillityksen? Nyt keittiön kaapeissa korostuvat metalliset nupit ja vetimet, jotka tuovat ripauksen luksusta harmonisiin pintasävyihin. Erityisesti messinki ja kupari ovat yhä vahva trendi – niin vetimissä, hanoissa kuin altaissakin.

keittiötrendit

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keittiötrendit vuonna 2022: musta ja valkoinen väistyvät lempisävyjen tieltä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X