Sisustus Tilaajille

Kiistelty kirjahylly tuo kodikkuutta – poimi ideat, kuinka saat sen sopimaan sisustukseen

Kirjahyllyn ei tarvitse olla painava möhkäle. Se voi olla kevyt avohyllyratkaisu tai moderneilla lasiovilla varustettu huoneen kiintopiste.

Kirjahyllystä on viime vuosina kiistelty. Yhden mielestä koko kirjahylly on jo tarpeeton, toinen pitää sitä välttämättömänä kodikkuuden tuojana.

Nykyisin kirjahyllyyn löytävät tiensä muutkin kuin kirjat. Sitä voi ajatella tärkeiden ja merkityksellisten tavaroiden keskittymänä. Jos kirjat, pienet matkamuistot ja muut pikkutavarat ovat piilossa kaapeissa, niistä ei nauti samalla tavalla kuin tavaroiden esillä ollessa.

Mielikuva kirjahyllystä painavana kokopuisena möhkäleenä elää tiukassa. Vaihtoehtoja sille kuitenkin riittää. Aina kirjoja ei tarvitse olla lattiasta kattoon ja seinästä seinään. Kirjahylly voi olla monipuolinen säilytyskaluste, jossa yhdistyvät avohyllyt, laatikot ja ovien taakse jäävä säilytystila. Tai sitten kirjahylly voi olla pienikokoinen seinäkiinnitteinen avohylly. 

Tarvittavat hyllymetrit on helppo laskea laittamalla kaikki kirjansa riviin. Laadukkaat puiset kirjahyllyt ovat arvokkaita kalusteita, ja siksi ne kannattaa suunnitella huolella.

Lue myös: Nyt loppui kirjojen konmaritus! Kirjahylly tekee näyttävän paluun olohuoneeseen

Kirjahyllyn valinnassa kannattaa ottaa huomioon tilan muoto ja koko. Jos huone on suuri, yksittäinen kapea ja korkea kirjahylly voi näyttää siellä liian pieneltä. Sopisiko tilaan paremmin ehkä leveämpi ja matalampi puolikorkea kirjahylly?

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.