Sisustus Tilaajille

Kirjailijan kotona: värejä, viherkasveja, roskalavalöytöjä, sukulaisilta saatuja herkkuja ja muutama keskeneräinen sisustusprojekti

Kirjailija Veera Salmen koti Helsingin Kalliossa on yhtä rento ja hulvaton kuin hänen satukirjojensa maailma. Remonttikin etenee seinä kerrallaan.

On olemassa kahdenlaisia sisustajia – heitä, joiden koti on kaksi kuukautta muuton jälkeen viimeistä piirtoa myöten valmis, ja sitten meitä muita.

Kirjailija Veera Salmi taitaa kuulua jälkimmäiseen ihmisryhmään. Veera muutti perheineen nykyiseen kotiinsa viitisen vuotta sitten ja yhä tilanne niin sanotusti elää.

Veera tapaa kirjoittaa montaa kirjaa yhtä aikaa, nytkin on kolme teosta eri vaiheessa muhimassa, ja sama multitaskaamisen eetos näkyy myös sisustuksessa.

”Maalaamme aina seinän kerrallaan, niin olen tottunut etenemään. Tuo yksi olohuoneen seinä pitäisi nyt maalata harmaaksi – ja ehkä myös kirjahylly samalla… Meidän makuuhuoneessakin on vielä Fridan neljävuotiaana valitsemat sirkusteemaiset tapetit, mutta en oikein meinaa raaskia luopua niistä”, Veera listaa.

Vanhempien makuuhuone oli aluksi tyttären huone, joten sen seiniä piristävät edelleen sirkusteemaiset tapetit. 26-vuotias kiinanruusu nauttii kirkkonäköalasta.
Vanhempien makuuhuone oli aluksi tyttären huone, joten sen seiniä piristävät edelleen sirkusteemaiset tapetit. 26-vuotias kiinanruusu nauttii kirkkonäköalasta.

Lukuisien projektien huushollissa on hurmaavan salliva tunnelma. Eteinen on myös jumppasali, olohuone työpiste, ja riemastuttavia yksityiskohtia löytyy mihin vain katseensa kääntää.

”En koskaan oikein innostunut siitä konmarittamisesta, olen muistoihminen. On esineitä, jotka tuottavat surua, mutta ne ovat silti tärkeitä.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.