Sisustus Tilaajille

Kirkkojen arkkitehtuuri innoitti talon suunnittelua - lopputulos on latomaisen linjakas

Sari pyöritteli perheensä kodin pohjapiirrosta kolme vuotta, ennen kuin rakentaminen alkoi. Rakennusprojektilla oli selkeä ohjenuora: suunnittele huolella, toteuta nopeasti ja laadukkaasti.

Korkea olohuone saa lämpöä puupaneloidusta katosta.
Korkea olohuone saa lämpöä puupaneloidusta katosta. Olohuoneen taulu on Sarin maalaama. Iso Ay llluminate Z1 -valaisin löytyi Zoco Homesta. Ikean Stockholm-malliston sohvassa Saria puhuttelee väri ja selkeä muotokieli. Harmaa matto on Sisustus Hattarasta, pieni matto ja ruukku ovat kirppislöytöjä, lepakkotuoli Laatukalusteelta. Sohvapöytä on madallettu versio Sarin ja Karin ensimmäiseen kotiin hankitusta ruokapöydästä. 

Miten päädyitte juuri tähän kotiin?

Sari: Asuimme tiiviisti rakennetulla alueella kompaktissa paritalossa. Perheen kasvaessa aloimme haaveilla rauhallisemmasta asuinympäristöstä, laajoista peltonäkymistä ja lapsiperheelle riittävän isosta kodista. Mieheni kuuli, että jokivarteen oltiin kaavoittamassa uutta pientaloaluetta. Oli heti selvää, että odotamme alueen tonttijakoa ennen kuin ryhdymme rakentamaan.

Kari: Työskentelen puuelementtien parissa ja olen ollut työni puolesta mukana sadoissa rakennushankkeissa. Kokonaista taloprojektia luonnostelusta ja tontin hankinnasta lähtien en ollut vielä tehnyt. Oman kodin rakennusprojektin vetovastuu haastoi ja innosti alusta alkaen.

Sari sanoo suunnitteluvaiheessa pohtineensa perusteellisesti tilojen mittasuhteita ja etsineensä pitkiä näkymiä. Vaikutteita hän sai Juha Leiviskän kirkkoarkkitehtuurista, jota tutki opiskeluaikanaan.
Sari sanoo suunnitteluvaiheessa pohtineensa perusteellisesti tilojen mittasuhteita ja etsineensä pitkiä näkymiä. Vaikutteita hän sai Juha Leiviskän kirkkoarkkitehtuurista, jota tutki opiskeluaikanaan.
Parin yhdessä suunnittelemat portaat tilattiin betonielementtinä Nurmijärven mosaiikkituotteesta. Kari istuu lasten kanssa portailla. 
Parin yhdessä suunnittelemat portaat tilattiin betonielementtinä Nurmijärven mosaiikkituotteesta. ”Portaat ja talon seinät asennettiin samana päivänä. Raksa-aikana oli kätevä kulkea yläkertaan oikeita portaita pitkin”, Kari sanoo. Hänen sylissään Klaus, vieressä Julius ja Silva.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.