Kivitaso keittiöön: mitä eroa komposiitilla ja kivellä? Deko tutustui kivitasoihin Cosentinon tehtaalla Espanjassa

Keittiötaso on aina yhtä vaikea valinta. Pääsimme tutustumaan kivitasotehtalle Espanjaan ja selvitimme, mitä eroa on komposiitti- ja kivitasoilla.

Kivitaso on monen haave keittiöön, sillä se on laadukas ja kestävä materiaalivalinta. Pitkäikäisyytensä ansiosta kivitaso päihittää edullisemmat materiaalit ja kestää vielä vuosienkin kuluttua käyttöä.

Lue myös: Keittiöremontti Ikean rungoilla mutta muilla ovilla

Deko vieraili Cosentinon tehtalla Espanjassa ja otti selvää, mitä eroa erilaisilla kivitasoilla onkaan.

Cosentino on maailman suurin kivitasojen valmistaja

Cosentinon tehdas Espanjassa on maailman suurin kivitasojen valmistaja. Tehtaalta lähtee vuorokaudessa noin 9000 tasoa. Cosentino-brändeihin kuuluu tällä hetkellä viittä erilaista tasomateriaalia; Dektonia, Silestonea ja neljää erityyppistä luonnonkivitasomateriaalia.

Ruostekuvioinen työtaso keittiössä, kivitaso

Dektonin Radium-tasomateriaali jäljittelee näyttävästi ruosteen kuosia. Neliöhinta alk. 550 e/m2.

Kivitaso kovaan käyttöön

Dekton on materiaalien sekoitus, jonka valmistuksessa on käytetty lasia, posliinia ja kvartsia. Tuote sisältää noin 20:ta eri mineraalia.

Dekton soveltuu hyvin ronskimmankin kokin keittiöön. Tasomateriaalina se kestää kuumat astiat reagoimatta mitenkään. Se ei myöskään naarmuunnu. Dektonia voidaan käyttää yhtä hyvin myös kylmissä tiloissa, ja sitä myydäänkin tällä hetkellä jopa pohjoisen olosuhteisiin kesäkeittiöihin, joiden täytyy sietää sääolosuhteiden vaihtelua ja koviakin pakkasia.

Dekton soveltuu tasomateriaaliksi, seinäpinnaksi, lattiaksi ja jopa ohuena materiaalina kalusteovien pinnoitteeksi  keittiöihin ja kylpyhuoneisiin.

Lue myös: Uuden kodin keittiö esittelyssä

Silestone-kivitaso Cosentino

Silestone Calacatta on Cosentinolla yksi tämän hetken suosituimmista keittiötasomateriaaleista. Neliöhinta alk. 650 e/m2.

Siistiä ja saumatonta antibakteerista pintaa

Silestone on kvartsikomposiittia. Silestone soveltuu Dektonin tavoin hyvin keittiön tasoihin, mutta on kyllä herkempi materiaali.

Silestonessa on huikea värivalikoima, ja se on materiaalina joustavampaa kuin Dekton. Silestone ei kuitenkaan siedä kuumia astioita pinnoillaan eikä myöskään tason käyttämistä leikkuulautana suositella. Silestone on ensimmäinen ja ainoa kvartsipinta antibakteerisella suojauksella. Se on täydellinen materiaali keittiöihin, kylpyhuoneisiin, laboratorioihin, sairaaloihin, hotelleihin, ravintoloihin ja muuhun ammatilliseen käyttöön, joissa toivotaan pinnoilta saumattomuutta.

Luonnonkivinen keittiötaso Orinogo Cosentino

Cosentinon Orinogo graniittiovat  Sensa-käsiteltyjä, jolloin ne  hylkivät likaa ja kestävät käytössä tavallista luonnonkivitasoa paremmin. Neliöhinta alk. 500 e/m2.

Luonnollista kauneutta

Sensa-tasot ovat graniittia, joiden kestävyyttä on jalostettu ja parannettu Cosentinon kehittämällä Sensa-käsittelyllä. Sensa-tasojen ehdoton plussa on luonnollisuus ja aitous. Materiaalin kuvio ei toistu samankaltaisena vaan on valtoimenaan omalaatuinen ja yksilöllinen.

Kaikki tasot toimitetaan mittatilauksesta kuluttajille ja niitä myyvät Suomessa useat keittiöliikkeet. Cosentinon oma showroom sijaitsee Vantaalla, Varsikuja 4:ssä. Lisätietoja: fi.cosentino.com

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kivitaso keittiöön: mitä eroa komposiitilla ja kivellä? Deko tutustui kivitasoihin Cosentinon tehtaalla Espanjassa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X