Kodinhoitohuoneen säilytys: Dekon sisustustoimittajan 3 vinkkiä

Kuka – varsinkaan perheellinen – ei haaveilisi toimivasta kodinhoitohuoneesta? Tässä muutama vinkki, jotka auttavat kodinhoitohuoneen tehokkaampaan säilytykseen ja toimivaan pyykkihuoltoon.

Kodinhoitohuone on jo itsessään arkea helpottava asia, mutta sen hyödyt kariutuvat pian, jos kodinhoitohuoneen säilytys ei toimi. Kuinka siis saada kodinhoitohuoneesta toimiva, helppo ja mieluiten vielä kauniskin?

Lue myös: Dekon asuntomessutalon kodinhoitohuone on perheen äidin tärkein tila

Yksi hyvä keino on hyödyntää seinätilat ylös asti. Jatka avohyllyjä tai kaappeja lattiasta katonrajaan, ja säilytä ylimmäisillä hyllyillä asiat, joita ei usein tarvitse. Läpinäkyvät laatikot helpottavat näiden asioiden löytämistä. Hyödynnä myös kaapinovien sisäpuolet koukuilla. Myös oviin voi kiinnittää pientavaroille sopivan telineen, sellainen löytyy mm. Elfalta.  Huolehdi että pyykille on riittävät säilytystilat, jotta ne eivät lopulta lojuisi lattialla.

Jos suunnittelet uutta kodinhoitohuonetta, varaa riittävästi kaappitilaa ulosvedettävin pyykkikorein.  Jos pyykkikaappiin ei ole mahdollisuutta, hanki riittävän suuret pyykkisäkit tai -korit, jotka kannattaa asetella vierekkäin seinän viereen. Varaa myös pyykin viikkaamiseen riittävästi tasotilaa. Jos perheessä on paljon urheilijoita ja treenikamat vaativat kuivaamista harva se päivä, kannattaa satsata kuivauskaappiin. Huomioi myös pyykin silitys: olisiko ulosvedettävä silityslauta mahdollinen, jotta sitä ei tarvitsisi aina kaivaa työllä ja tuskalla esiin? Näin pyykin silityskin saa uutta nostetta.

1. Kodinhoitohuoneen säilytys avohyllyillä on kaunista ja kätevää

Avosäilytys sopii myös kodinhoitohuoneeseen. Pientavarat kannattaa tällöin laittaa kauniisiin purkkeihin ja epämääräinen sälä piilottaa laatikoihin. Stringin avohyllykokonaisuuteen on saatavilla myös erilaisia lisäosi,a kuten laidallisia hyllyjä ja koukkuja harjoille, saksille ja räteille. Teräksinen työtaso on kestää vettä ja on helppo pitää puhtaana.

kodinhoitohuoneen säilytys

Kuva: String

2. Hyödynnä joka sentti

Miten mahduttaa kodinhoitohuone niukkoihin neliöihin? Kätevä ratkaisu on piilottaa kuivaava pesukone ja pyykinhuolto haitari- tai liukuovien taakse. Säilytysjärjestelmä auttaa hyödyntämään kaiken mahdollisen tilan. Ikean Algot-järjestelmään saa lisäksi liitettyä kuivaustelineet  ja rekin henkareille. Näin lattiatila pysyy vapaana ja on helppo siistiä. Pientavarat säilyvät käden ulottuvilla Skådis-säilytystaulun hyllyissä ja lokeroissa.

kodinhoitohuoneen säilytys

Kuva: Ikea

3. Pyykinkuivaus helpoksi

Pyykinkuivauksen yleisin ratkaisu on lattiapyykkiteline, vaikka ne vievät todella paljon lattiatilaa, vaikeuttavat siivoamista ja tuppaavat olemaan aina tiellä. Kokeile siirtää pyykin kuivaus sinne missä se on vähiten tiellä: katonrajaan. Asenna kiinteä pyykkinaru esimerkiksi kodinhoitohuoneen tason päälle, tai ulosvedettävä pyykkinaru suihkutilaan, jonka voi kelata seinätelineen sisään suihkun ajaksi. Erityisen hauska ja katseen kestävä ratkaisu löytyy Kvänumilta, jonka tammisen pyykkitelineen saa nostettua ylös pyykin purun jälkeen.

kodinhoitohuoneen säilytys

kodinhoitohuoneen säilytys

Kuvat: Kvanum/Creanno

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kodinhoitohuoneen säilytys: Dekon sisustustoimittajan 3 vinkkiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X