Kohta alkaa sisustajan kesäkausi – Katso pihakalustetrendit kesälle 2019

Moni odottaa jo malttamattomasti puutarhakauden alkua. Tänä vuonna ulkokalusteissa valttia on sirous ja keveys.

Kesäpuutarhurit odottavat jo malttamattomana pihalle pääsyä pitkän talven jälkeen. Pian on myös aika kaivaa säilössä olleet ulkokalusteet esiin. Mikäli haaveissasi ovat uudet kalusteet kesäksi, unohda isot sohvaryhmät ja raskaat kalusteet. Nyt hankitaan siroa, kevyttä ja kestävää.

Lue myös: Haaveissa kaunis piha ja puutarha? 3 kaunista puutarhaa, joista saa ideoita

Puiset ulkokalusteet pitävät pintansa

Puiset kalusteet ovat pihakalusteiden suosituimpien listalla vuodesta toiseen, ja sille on syy: Puu kestää hyvin Suomen ilmasto-olosuhteita, ja sitä on helppo huoltaa ja uudistaa hiomalla, maalaamalla ja vahaamalla.

Kesäkalusteiden paras huoltoaika on syksyllä ennen niiden varastointia, mutta moni tekee huollon vasta keväällä. Puiset kalusteet kannattaa ensin pestä miedolla pesuaineella. Pesun jälkeen anna kalusteiden kuivaa kunnolla ja tottua ulkoilmaan. Sen jälkeen niiden öljyäminen suojaa puuta lialta ja kosteudelta.

Jos kalusteiden ilme vaatii isompaa muutosta, voit maalata kalusteet. Muista valita ulkokalusteille sopiva maali. Vältä maalaamista ja vahausta pahimpaan siitepölyaikaan.

Lisää ohjeita eri pihakalustemateriaalien hoitoon ja puhdistukseen löydät täältä: Pihakalusteiden hoito

ulkokalusteet Skagerak

Pieniin pihoihin ja parvekkeille sopiva kokoontaittuva kesäkalustekokonaisuus, Skagerak.

Metallia ja verkkopintaa

Myös metalliset kalusteet kestävät hyvin ulkotiloissa. Kalusteita vallmistetaan mm. galvanoidusta teräksestä, alumiinista ja umpiraudasta. Tänä keväänä kalusteissa sirous on valttia ja kalusteissa näkyy paljon ohutta verkkomaista pintaa ja keveitä jalkaratkaisuja.

Hay Palissade ulkokalusteet

Hayn galvanoidusta teräksestä valmistettuja tyylikkäitä Palissade-sarjan kalusteita löytyy monessa värissä ja mallissa.

 

Väriä elämään

Pihakalusteissa suositaan perinteisesti puunsävyjä, harmaata ja valkoista, mutta nyt sisustuksessa muutenkin nouseva trendi, värikkyys, hiipii myös pihalle. Vaikka et vielä olisi valmis punaiseen pihakeinuun, niin väriä voi tuoda sisustukseen tekstiilellä ja pienillä yksityiskohdilla. Monet ulkokalustetekstiilit ovat vettä hylkiviä, mutta tekstiilipinnat kannattaa silti suojata suoralta sateelta.

Ulkokalusteet Ikea

Ikean uutuuksia ovat sekä ulos että sisään soveltuva, säänkestävillä tyynyillä varustettu sohva sekä värikkäät tekstiilit ja pikkutavarat.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kohta alkaa sisustajan kesäkausi – Katso pihakalustetrendit kesälle 2019

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X