Kylpyhuoneen sisustus: shaker, graafinen, romanttinen vai pehmeä?

Haaveiletko uudesta kylpyhuoneesta? Kokosimme neljä täsmävinkkiä seiniin ja kalusteisiin, joilla saat näyttävyyttä pieneenkin kylppäriin.

Kylpyhuoneen sisustus alkaa usein remontista. Kylpyhuoneen remontointi on aina iso satsaus, joten sen suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa ja tarvittaessa ammattilaista. Suomessa kylpyhuoneet ovat verrattain pieniä, ja harvalla on mahdollisuus suureen maisemaikkunaan ja huoneen keskellä sijaitsevaan kylpyammeeseen. Pienestäkin kylppäristä saa kuitenkin viihtyisän panostamalla erityisesti seiniin. Kylpyhuonekalusteet ovat myös suuressa roolissa, eikä niissä tarvitse tyytyä aina tavanomaisimpaan vaihtoehtoon.

Lue myös: Kylpyhuoneen 3 tyyliä – nappaa ideat talteen!

1. Shaker-kylpyhuone

Tässä shaker-tyylistä inspiroituneessa kylpyhuoneessa on sekoitettu laattaa, panelointia ja maalattua pintaa, ja hyvin toimii! Hanat ja allaskaluste on sijoitettu pieneen laatoitettuun syvennykseen, joka kehystää kauniisti pesupisteen peileineen ja valaisimineen. Lisäksi laatoitus hanojen ympärillä suojaa suuremmaltakin kosteudelta. Kvänumin senkkimäinen allaskaluste alahyllyllä tuo ilmavuutta tilaan ja saa kylppärin tuntumaan enemmän huoneelta kuin pelkältä pesutilalta. Panelointi ja maalattu pinta ovat päteviä erityisesti kylppärissä, jossa ei ole suihkua tai ammetta. Jos haluaa vain maalata tai paneloida peseytymistilan, suihkukaappi on hyvä vaihtoehto.

Kylpyhuoneen sisustus shaker-tyylillä: laattaa, viilua ja maalia.

Kuva: Kvänum

2. Graafinen laatoitus

Mikset kokeilisi kylppäriin pystyyn ladottua suorakulmaista laattaa? 1960-luvulla suosittu ladontatyyli on paitsi nostalginen myös graafinen, kun valkoisen laatan höystää tummalla saumausvärillä. Suihkutilan kohdalle laatoitus kannattaa tehdä koko seinälle, mutta allas- ja wc-kalusteet saavat kivat kehykset, kun laskee laatoituksen boordimaisesti seinän puoliväliin. Tässä kuvassa laatoitukseen on yhdistetty romanttiset Burlingtonin kalusteet, mutta yhtä lailla siihen sopisi Agapen 1960-luvun henkiset Ottocento-kalusteet.

Kylpyhuoneen sisustus graafisella tyylillä: 1960-luvun tyylinen laatoitus.

Kuva: Burlington Bathrooms

3. Kylpyhuoneen sisustus romanttisesti tapetilla

Erityisen näyttävä ja romanttinen vaihtoehto on koristepaneloinnin ja tapetin yhdistelmä. Suomessa tätä yhdistelmää ei paljon kylpyhuoneissa näe sen kosteusherkkyyden takia, mutta kun tekee seinään huolellisen vesieristyksen ja asentaa suihkukaapin, tämäkin on mahdollinen. Hauska idea on myös upottaa allas vanhaan senkkiin tai pöytään. Vielä helpompaa se on toteuttaa malja-altaalla, kun senkkiin tekee vain sopivat aukot putkien läpivienneille. Seinässä Sandbergin Chloé-tapetti.

Kylpyhuoneen sisutus romanttisella tyylillä: tapettia ja verhot.

Kuva: Sandberg

4. Pehmeästi valkoista ja puuta

Perusvalkoinen 10×10-kokoinen laatta näyttää hauskasti erilaiselta tiililadonnalla. Valkoinen saumausväri tekee siitä myös kolmiulotteisen. Mittojen mukaan seinästä seinään teetetty allastaso sisältää paljon säilytystilaa ja tuo tilaan yhtenäisyyttä. Myös mittojen mukaan teetetty, seinästä seinään ulottuva peili tuo avaruutta kylppäriin. Tätä tehostekeinoa kannattaa käyttää erityisesti pienissä tiloissa. Puinen amme on oiva vaihtoehto perinteiselle valumarmoriammeelle, se pitää vain teetättää puusepällä ja käsitellä vedenkestäväksi. Lämpimän tyylin viimeistelevät Iris Hantverkin söpö naulakko kylpyharjoineen.

Kylpyhuoneen sisustus pehmeästi.

Kuva: Iris Hantverk

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kylpyhuoneen sisustus: shaker, graafinen, romanttinen vai pehmeä?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X