Sisustus Tilaajille

Leenan ja Markuksen karu työläistalo on muuttunut sielukkaiksi kerroksiksi: ”Tuntuu kuin talo eläisi kokonaan uutta aikakautta kanssamme”

Leena Periahon ja Markus Lehtosen 1930-luvulla rakennettu Aurinkorinne hankittiin alun perin kesäasunnoksi. Vuosien aikana karu työlaistalo on juurruttanut asukkaansa ja puhjennut kauniisti uuteen aikaan.

”Henkisesti tämä talo on ykköskotimme, sillä täällä nautimme niin sanotuista elämän mansikkahetkistä. Meillä on Markuksen kanssa yhteensä viisi aikuista lasta, joiden kanssa vietämme täällä yhteisiä viikonloppuja ja järjestämme perhejuhlia.

Viime vuosina talo on tarjonnut meille myös toimivan etäympäristön. Mainostoimistomme laajensi äskettäin Helsingistä ja Tampereelta Turkuun, joten tarvitsimme asunnon lähempää.

Talo on täysin talviasuttava ja meillä on kaikki mukavuudet. Periaatteessa voisimme muuttaa Aurinkorinteeseen vakituisesti, mutta sen aika ei ole vielä.

Vepsäläiseltä hankittu sohva ja funkkisnojatuolit rytmittävät oleskeluryhmää. Artekin berberimatto huudettiin Bukowskilta. Olohuoneen taideseinällä yhdistyvät eri tyylit ja tekniikat.
Vepsäläiseltä hankittu sohva ja funkkisnojatuolit rytmittävät oleskeluryhmää. Artekin berberimatto huudettiin Bukowskilta. Olohuoneen taideseinällä yhdistyvät eri tyylit ja tekniikat. © Riitta Sourander

Yli kaksisataaneliöisen talon alakerta remontoitiin nykymuotoonsa kymmenisen vuotta sitten, kun vesiputken pääliitoksen hajoaminen aiheutti massiivisen vesivahingon. Silloin sokkeloinen huonejako uudistettiin poistamalla väliseiniä, vähentämällä sisäänkäyntien määrää ja lisäämällä ikkunoita.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Leenan ja Markuksen karu työläistalo on muuttunut sielukkaiksi kerroksiksi: ”Tuntuu kuin talo eläisi kokonaan uutta aikakautta kanssamme”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.