Ihmiset

Lexingtonin perustaja Kristina Lindhe: "En koskaan sisusta täysin trendien mukaan"

Lifestylemerkki Lexington avasi ensimmäisen oman Suomen liikkeensä tällä viikolla Helsingin Kluuviin. Tapasimme merkin perustajan ja toimitusjohtajan, ruotsalaisen Kristina Lindhen, joka kertoo tyylinsä avaimista.

1 Kansainvälinen ilme

”Koen, että oma tyylini ja Lexingtonin tyyli on kansainvälinen. Olen saanut vaikutteita Yhdysvalloista Hamptonsista ja New Englannin alueelta, mutta mukana on myös ruotsalaista selkeyttä ja globaalia klassisuutta. Koen, että tuotteet ovat yhdisteltävissä monenlaiseen tyyliin.”

petaus vaikuttaa paljon makuuhuoneen sisustukseen.

2 Ripaus trendejä

”Rakastan malliston klassikoita, jotka ovat olleet mukana alusta asti, vuodesta 1997. Ikisuosikkien rinnalle yhdistän uusia värejä ja kuoseja. En koskaan sisusta täysin trendien mukaan. Nykyisin on kestävämpää yhdistää uutta ja vanhaa. Tämä luo kerroksellisuutta ja mielenkiintoa sisustukseen. Tänä kesänä tuon itse sisustukseeni raikasta oranssia ja pinkkiä.”

3 Inspiraationa miesten paita

Kristina on koonnut ajatuksiaan tyylistään brändikirjaan Living with Lexington. Kirjassa hän kertoo, että ensimmäiset Lexingtonille suunnitellut tuotteet olivat petivaatteet.

”En löytänyt sellaisia lakanoita valmiina kuin halusin: lakanoita, jotka tuntuisivat aina vastapestyiltä ja vain paranisivat käytössä. Aloin miettiä vastapestyä miesten paitaa. Kukapa ei tuntisi heti eroa laadukkaassa ja huonolaatuisessa kauluspaidassa? Sama pätee myös lakanoihin. Lakanat tehtiinkin alusta asti perinteisistä paitakankaista: kudotusta täyspuuvillaisesta kankaasta, puuvillapopliinista ja puuvillaflanellista.”

petivaatteet kesäiltana ulkosalla.

4 Kaikki lähtee perusväreistä

Kirjassa Kristina kertoo, että värit ovat aina inspiroineet häntä. Hän rakastaa kaikkia värejä, mutta palaa suunnittelussa usein rauhoittavien ja harmonisten värien äärelle.

Valkoinen:

”Valkoinen on usein lähtökohtani. Puhtaanvalkoisen sijaan käytän kuitenkin usein sävytettyä valkoista, joka ei ole niin jyrkkä.”

Sininen:

”Toiseksi tärkein väri minulle on sininen, kaikissa sävyissään. Sininen ja valkoinen on yhdistelmä, johon en kyllästy koskaan.”

Beige:

”Beige on monille epäväri, mutta minusta se korostaa kauniisti monia värejä ja toimiikin parhaiten muiden värien rinnalla.”

Harmaa:

”Harmaa on minulle beigen vaihtoehto. Harmaalla saadaan aikaiseksi usein hillitympää jälkeä, mutta vaarana on, että sisustus on minulle liiankin kylmä. Harmaalla on kuitenkin kyky luoda vaikutelmasta elegantti.”

Aksenttivärit:

”Punainen, keltainen, vihreä, pinkki, ruskea ja musta. Näillä väreillä saa tuotua sisustukseen loputtomasti variaatiota perusvärien rinnalla.”

sininen väri makuuhuoneen seinässä.

5 Sisustus elää vuodenaikojen mukaan

Kristina kertoo kirjassaan, että vuodenajat ovat hänelle erityisen tärkeitä.

”Muutokset luonnossa vahvistavat minulle hetkessä elämisen tärkeyttä. Samalla vuodenajat ovat muistutus siitä, että kodin ilme voi muuttua niiden mukana. Perin äidiltäni tavan vaihtaa verhot ja tekstiilit aina vuodenajan mukaan. Tällöin koti pysyy energisoivana ja se tuntuu tuoreelta pitkään.”

raitatapetti on klassinen valinta.

Jutussa käytetty lähteenä kirjaa Kristina Lindhe: Living with Lexington (2016).

Lexingtonin liike Helsingissä, Aleksanterinkatu 9.

Lue lisää:

Sisustussuunnittelija Anita Koponen: ”Moderni omakotitalo on kaukana persoonattomasta ja kolkosta”

Suunnittelija Sanna Annukka: ”Kotona yhdistän raanut ja kelim-matot”

TRE-designmyymälän perustaja Tanja Sipilä: ”Verhojen lisäksi en pidä myöskään ovista”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lexingtonin perustaja Kristina Lindhe: "En koskaan sisusta täysin trendien mukaan"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.