Sisustus Tilaajille

Mikä ihmeen granny chic? Moderni mummolatyyli hurmaa väreillä, kuoseilla ja rennolla tunnelmalla 

Granny chic on mummolatyyli, jossa räiskitään kuoseilla ja yksityiskohdillamodernilla otteella. Toimittaja Anni Reenpää pohtii, miksi yhä useampi sisustaja havittelee nyt kotiinsa mummolan värikästä ja runsasta tunnelmaa.

Pari vuotta sitten jäin tuijottamaan vanhaa öljyvärimaalausta, joka roikkui lapsuudenkotini seinällä. Isoäidiltäni perimäni klassinen kukka-asetelma veti nyt puoleensa, vaikka vain muutamaa vuotta aiemmin en ollut huolinut sitä oman kotini seinälle.

Sitten katsahdin beigen sävyisiin raidallisiin tapetteihin, joiden päälle en ymmärtänyt lapsena ollenkaan. En tietenkään, koska tapettien takia en voinut maalata huoneeni seiniä tai teipata niihin julisteita. Nyt tapetti ei näyttänyt yhtään hassummalta.

Hurahdin sisustustrendiin, joka kulkee nimellä granny chic eli tyylikäs mummola. Se tarkoittaa paitsi vanhoja maalauksia ja tapettia, myös vekitettyjä lampunvarjostimia, rottinkia, kukkakuviota, vanhoja kirjoja ja kuluneita puupintoja.

Jotakuta granny chic saattaa muistuttaa oman mummolan sisustuksesta rukkeineen ja ryijyineen. Itse näen edessäni englantilaisen maaseutumummon romanttistyylisen kodin. Siinä on mielikuva, josta en koskaan arvannut inspiroituvani.

Pitkän minimalistisen kauden jälkeen sisustustyylit ovat muuttuneet runsaammiksi. Granny chic hakee inspiraatiota maaseutukodeista. Leikkokukat, punaraitatyynyt ja pelargonit tekevät olon rennoksi ja kotoisaksi. Kuva Boråstapeter. Kuva: Fotograf Patrik Hagborg AB

Liiottele runsailla kuoseilla

Granny chic liittyy runsauden trendiin, joka on näkynyt sisustuksessa jo jonkin aikaa. Koko kansan tuntemien designesineiden kuten String-hyllyjen ja alvaraaltojen sijaan nyt halutaan kirkkaitakin värejä ja koriste-esineitä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.