Sisustus

Mistä hyvä tuoksukynttilä? Katso Dekon valinnat!

Kodin syystunnelman kruunaa tuoksukynttilä. Valitse laadukas ja hienostunut, niin haju ei ärsytä vaan hivelee aistejasi. Nämä neljä ovat Dekon valinnat!

Syksyn tullen on ihana käpertyä kotiin ja ottaa ilo irti torkkupeitoista, leffoista, kirjoista ja tietenkin kynttilöistä. Tuoksukynttilä on nykyään monen valinta, eikä ihme: kukapa ei nauttisi tuoksusta, joka tuo mieleen ritisevän nuotion tai kirkkaan, tyynen kesäillan.

Lue myös: DIY-huonetuoksu eteerisistä öljyistä

Hajuaistin hieno ominaisuus onkin se, että se kykenee luomaan erilaisia tunnetiloja tai palauttamaan mieleen niin hyvät kuin huonot muistotkin. Tähän myös tuoksukynttilöiden (ja luonnollisesti muiden huonetuoksujen ja parfyymien) vetovoima perustuu.

Valitse laadukas tuoksukynttilä

Tuoksukynttilöissä laatu ratkaisee. Unohda halvat kynttilät, joiden tuoksu on liian tymäkkä ja raskas ja aiheuttaa monille lähinnä pääsärkyä. Halvat kynttilät ovat usein se syy siihen, että niin monet huudahtavat vihaavansa tuoksukynttilöitä. Halpojen tuoksukynttilöiden sydänlangoissa saattaa olla myös raskasmetalleja, jotka vapauttavat ilmaan myrkyllisiä kemikaaleja.

Laadukkaissa kynttilöissä tuoksu on kevyt, hienostunut ja monimutkainen, se saattaa tuoksua vain hivenen huoneilmassa. Näitä kynttilöitä yhdistävät myös tyylikkäät astiat ja tarkoin harkitut pakkaukset, ja usein kynttilä on vielä paketoitu mielikuvitusta hivelevään tarinaan.

Laadukkaat kynttilät maksavat  30 eurosta ylöspäin, mutta on viisaampaa satsata yhteen hyvään kerran talvessa kuin moneen huonoon.

Kuinka poltat tuoksukynttilää?

Jos haluat saada kaiken irti superkalliista kynttilästäsi ja minimoida terveydelle haitalliset pienhiukkaset, kiinnitä huomiota sen polttotapaan. Kynttilänliekki ei saisi lepattaa vaan palaa rauhallisesti, joten älä sijoita kynttilää vetoisaan paikkaan. Sydänlanka tulisi leikata ennen jokaista polttokertaa 0,5-1 cm mittaiseksi.

Erityisesti ensimmäisellä polttokerralla on tärkeää antaa kynttilän palaa niin kauan, että kynttilän koko vahapinta on sulanut nestemäiseksi. Näin kynttilään ei synny kuoppaa ja ärsyttäviä reunoja, jotka jäävät palamatta. Tätä polttotapaa kannattaa noudattaa jokaisella kerralla.

Tsekkaa Dekon neljä laadukasta valintaa. Näillä pääsee hetkessä menneisyydessä taaksepäin, eteenpäin, eri puolelle maailmaa taikka toiseen tunteeseen.

 

tuoksukynttilä Astier de Villatte

 

Ranskalaisen Astier de Villatten tuoksukynttilöiden vahan koostumus mietitään tarkkaan kulloinkin kyseessä olevan tuoksun mukaan. Rouheat keramiikkakupit tehdään käsin Pariisin ateljeessa, samoin kuin yrityksen kuuluisat astiat. Kynttilöiden monikerroksiset tuoksut kuvaavat aina hetkeä jossain tietyssä paikassa, usein eri kaupungeissa ympäri maailmaa. Jokainen tuoksu kuvaillaan mieleenpainuvasti aina hetken mukaan, kuten tämä Alger eli Algerian pääkaupunki, jonka tuoksussa yhdistyvät valkopestyt pariisilaistyyliset julkisivut, persialaiset siniseksi maalatut ikkunaluukut, hämmentävä kuumuus ja hienoinen rikin tuoksu ilmassa. Astier de Villatte -tuoksukynttilää myydään Proloquessa, 90 e.

Gauhar Grace tuoksukynttilä

Helsinkiläisen Gauharin tuoksukynttilät on tehty ekologisesta soijavahasta, joka on biohajoavaa. Vesiliukoiset soijavahatahrat saa myös pestyä pöytäliinasta toisin kuin steariinitahrat. Gauharin kynttilät on valmistettu Ranskassa ja tuoksut pehmeän hienostuneita. Tässä Grace-kynttilässä on appelsiininkuoren makeita ja metsäisiä nuotteja ripauksella tupakkaa, mirhamia, meripihkaa ja balsamiviinietikkaa. Grace-kynttilä 39,49 e, Gauhar Helsinki.

Skandinavisk Lykke tuoksukynttilä

Skandinaviskin perusti kaksi brittimiestä, jotka rakastuivat kahteen skandinaaviseen naiseen ja skandinaaviseen elämäntapaan ja luontoon. Kynttilöiden tuoksuilla halutaan tuoda eloon tarinat skandinaviasta, sen luonnosta ja ihmisten huomaavaisesta lähestymistavasta elämään. Kynttilöissä vaihtelevat tanskalaiset, ruotsalaiset ja suomalaiset nimet ja niiden tuoksut vaihtelevat nuotion palavasta puusta lemmen kaihoon. Tuoksut ovat riittävän voimakkaita, jotta lyhytkin polttoaika riittää, mutta hienostuneita ja omaperäisiä. Uusimpana valikoimaan on tullut Lykke 35 e, Skandinavisk.

Tuoksukynttilä Lola James Harper

Lola James Harperin kynttilät kytkeytyvät tiiviisti musiikkiin, ystävien kanssa hengailuun ja valokuvaukseen. Kaikkien kynttilöiden tuoksut vievät tiettyyn paikkaan, kuten perustajien ystävän Stephanen surffikauppaan, tai sateisiin päiviin Lancasterin järviseuduilla Englannissa. Tuoksut ovat omaperäisiä ja cooleja, niiden mukana saattaa  tulla musiikkilevykin. Verkkosivuilta voi ostaa myös perustajien valokuvia. Myskin ja kardemummalle vivahtava The Guitare Shop at Denmark Street 40 e, Lola James Harper.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mistä hyvä tuoksukynttilä? Katso Dekon valinnat!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.