Sisustus Tilaajille

Miten Maija Isola pystyi 70 vuotta sitten luomaan kuoseja, jotka ovat yhä ajassa?

Kuosinero Maija Isola on jättänyt värikkään jälkeen suomalaiseen designhistoriaan. ”Vedin kuviot vapaasti paperille, tanssin pensselin kanssa”, muotoilija kuvaili luomisprosessia.

Maija Isola oli jo nuorena tarkkasilmäinen luontoihminen. Lapsuus maalaistalossa Riihimäellä oli vapaata. Aamuisin Maija lähti omille retkilleen navettaan tai metsiin vaeltamaan.

”En ollut koskaan pikkutyttö. En ollut koskaan lapsi. Olin hevonen. Tunsin todellisuudessa olevani hevonen, vaikka en ollut hevosen muotoinen, mutta odotin muuttuvani hevoseksi”, Isola muistelee kirjassa Maija Isola: elämä, taide ja Marimekko (2005).

Koulunkäynti ei erityisemmin napannut. Maija Isola päätyi naimisiin nuorena, ja tammikuussa 1946 syntyi tytär Anna-Kristina.

Lue myös: Kaipaatko muutosta sisustukseen? Vintage-kuoseilla vaihdat helposti kotisi tunnelmaa 

Maijan Irma-sisko oli päässyt opiskelemaan Ateneumiin ja tutustui Taideteollisuuskeskuskoulun taiteelliseen johtajaan Arttu Brummeriin. Brummer vieraili Isoloiden kotitilalla ja ehdotti myös Maijalle opintoja Taidekeskuskoulussa, jonne pääsi ilman ­ylioppilastutkintoakin. Niin tytär jäi asumaan Toini-isoäitinsä kanssa, ja Isola suuntasi isolle kirkolle.

Armi Ratian kohtaaminen muutti Maija Isolan kurssin

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.