Sisustus Tilaajille

Miten tästä tulikin näin hyvä? Neljä suomalaista suunnittelijaa kertoo suosikkituotteensa synnystä

Onnistunut designtuote on kaikkea muuta kuin sattumaa. Esimerkiksi maljakon takana on ajatus uudistetusta kansanperinteestä ja massiivipuinen pöytä kunnioittaa puusepäntaitoa.

1. Basic-pöytä, Nikari

Jenni Roininen: 

Basic-pöytä syntyi käytännön puusepäntyössä, tekemisen lomassa. Ehkä siksi jokainen yksityiskohta liittyy toisiinsa saumattomasti ja mukana on puusepäntaidon osaamista, mikä ei aina näy päällepäin: esimerkiksi tason tukipienat liittyvät pöydänkanteen perinteisin pyrstöliitoksin. Teimme liitoskokeiluja ja mittamalleja pöydän eri kohdista Nikarin verstaalla Fiskarsissa yhdessä tuotantojohtajamme, puuseppämestari Juho Kinnusen kanssa. Näiden kokeilujen pohjalta piirsin pöytämalliston. Lopulta verstaan puusepät toteuttivat prototyyppejä ja siinä tehdessä löysimme parhaat ratkaisut.

Olen onnekas, kun saan olla luomassa todella aikaa kestäviä tuotteita. Kun pöydän valmistuksessa ei ole käytetty kustannuksia alas painavia kompromisseja materiaaleissa tai liitoksissa, on pöydän kestävyys, kunnostus ja ylläpito yksinkertaista. Pöytä on luotu kestämään aikaa niin muotoilullisesti kuin rakenteellisestikin.

Hankintahintaa on hyvä ajatella suhteessa tekemisen laatuun ja raaka-aineen aiheuttamiin kustannuksiin. Tuotteen elinkaari on pitkä. Sijoitus kannattaa myös siinä mielessä, että pöydän voi myydä tarvittaessa onnelliselle uudelle omistajalle.

Nikarin ajatuksena on seurata kestävän kehityksen arvoja niin huolellisesti kuin mahdollista. Sertifioidun materiaalin käyttö takaa puun eettisen alkuperän. Ison pöydän valmistuksessa syntyneet pienemmät ylijäämäkappaleet käytetään muihin tuotteisiin: näin arvokkaan raaka-aineen hukka minimoidaan.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.