Moderni kivitalo oli Asuntomessujen suosikki

Kesän 2015 Asuntomessujen kävijät äänestivät messujen parhaaksi taloksi Lakka Kivitalojen kohteen numero 22, LakkaLaine. Kohde keräsi kaikkiaan 12,3 prosenttia annetuista äänistä. Yleisö arvosti erityisesti kohteen tilaratkaisuja, ulkonäköä, laatutasoa ja valoisuutta.

Sama kohde nuosi yleisön suosikiksi myös Paras piha -äänestyksessä. Pihasuunnittelun oli tehnyt perheen toiveiden pohjalta Jonna Jääskeläinen Kontrasti Oy:stä. Perheen toiveena oli saada mahdollisimman helppohoitoinen piha.

”Meidän visiomme pihasta oli skandinaavisen selkeä ja helppohoitoinen. Vaikka pihassa on paljon nurmikkoa, on se rajattu selkeästi niin, että nurmikon leikkauksen voi hyvin jättää robottileikkurin huoleksi. Kaikki pihan kasvit ovat helppohoitoisia. Isosta terassista emme vielä tänä kesänä ehtineet nauttia, mutta tulevina kesinä varmasti”, kertovat LakkaLaineen rakennuttajat Timo ja Päivi Laine.

22-lakkalaine_2

Kohde 22, LakkaLaine

Toiseksi Paras talo -äänestyksessä sijoittui kohde 26, Villa Kapee. Ollikaisen Hirsirakenne Oy:n kohde on moderniin kaupunkimaisemaan sopiva hirsitalo. Kolmanneksi sijoittui kohde 41, Tiilerikoti, näytteilleasettajana Tiileri.

26-villakapee_0

Kohde 26, Villa Kapee

41-tiilerikoti_0

Yleisön mielestä Asuntomessujen paras sisustus oli kohteessa 41 Tiilerikoti. Se sai 12 prosenttia annetuista äänistä. Kohteen käytännönläheisyys, maanläheiset sävyt sekä maalaisromanttinen sisustus olivat äänestäjien mieleen. Sisustussuunnittelusta vastasi Helene Nieminen Country White -sisustusliikkeestä.

”Onnistuimme tekemään Tiilerikodin sisustuksesta kotoisan ja harmonisen. Idea sisustuksen väreihin lähti kohteen tiiliseinästä. Tiilerikoti oli pohjaratkaisultaan helppo sisustettava”, toteaa sisustussuunnittelija Helene Nieminen.

41_Tiilerikoti_1

Kohde 41, Tiilerikoti

41_Tiilerikoti_6

Kohde 41, Tiilerikoti

41_Tiilerikoti_7

Kohde 41, Tiilerikoti

Vuoden sisältöteko -sarjassa palkittiin messukävijöiden palautteista mieleenpainuvimpana asiana eniten mainintoja saanut tapahtuma tai kohde. Mieleenpainuvimmaksi asiaksi nousi VAV Asunnot Oy:n Opaali-kerrostalossa sijainnut kohde nro 5, kasarikoti. Vantaan kaupunginmuseon ja Metropolia Ammattikorkeakoulun sisustusarkkitehtiopiskelijoiden yhteistyönä tekemä kohde oli sisustettu autenttiseen 80-luvun tyyliin.

5_Vav_Opaali_1

Kohde 5, Kasarikoti

Asuntomessut järjestettiin 10.7.-9.8.2015 Vantaan Kivistössä. Messuilla vieraili 138 700 kävijää.

Vuoden 2016 Asuntomessut järjestetään Seinäjoella 8.7.-7.8.2016. Deko tuottaa asuntomessujen virallisen sisustusluettelon, joka ilmestyy 29.6.2016.

Lisätietoja Asuntomessut

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Moderni kivitalo oli Asuntomessujen suosikki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X