Sisustus

Muistatko 1980-luvun nahkasohvat? Ne ovat pian taas trendikkäitä, sillä löysä nahkaverhoilu palaa muotiin

Nahkaverhoilut sohvat valtaavat taas pian olohuoneemme. Trendi on nähtävissä jo maailmalla.

Kun 1980-luvulla kotiin hankittiin sohva, siinä oli usein löysäpiirteinen nahkaverhoilu. Nuo sohvat, usein järkyttävän rumat, ovat kaikkien muistissa. Olivathan ne hirveitä!

Helmikuisilla Tukholman huonekalumessuilla sen aavistelin ensi kertaa, kun näin Fogian uutuuden, Niche-tuolin esillä ensimmäistä kertaa: rento nahkaverhoilu tulee kovaa vauhtia takaisin muotiin!

Lue myös: Tässä ovat kevään 2019 pintamateriaalitrendit – mikä on sinun suosikkisi?

Fogian Niche-tuoli.
Läpinapitus näyttää Fogian Niche-tuolin löysän nahkaverhoilun kanssa hyvin tyylikkäältä.

Nahkaverhoilu esillä Euroopan tärkeimmillä sisustusmessuilla

Huhtikuun jättimessut Milanossa tekivät aavisteluni toteen. Laiskoja nahkakalusteita oli esillä vain muutamilla yrityksillä, mutta niiden huomasi nousevan välkähdyksenä tulevasta.

Lue myös: Kokonaiset elävät puut tulevat nyt sisätiloihin – nämä ovat vihersisustuksen kuumimmat trendit

Tosin tämä Poltrona Fraun Jean-Marie Massaudin suunnittelema Archibald-tuoli esiteltiin ensi kertaa yleisölle jo kymmenen vuotta sitten. Tänä vuonna se juhli tasavuosia ja nousee edelleen trendikkäänä esiin.

Poltrona Fraun Archibald-tuoli
Poltrona Fraun Archibald on rennon laiskanoloinen nojatuoli, jossa on nahkaverhoilu.

Nahkaa on vierastettu verhoilumateriaalina viime vuodet, vaikka sillä on on hyvät puolensa. Nahka on todella kestävä ja hyvin hoidettuna huoleton pinnoite käyttökalusteeseen.

Toki ryttyisimmät kohdat kalusteesta saattaa olla hyvin vaikea puhdistaa, mutta joskus tyyli menee käytännöllisyyden edelle.

Nahkasohvat palaavat suomalaiskoteihin

Kuten muodissa myös sisustuksessa historia toistaa usein itseään. Veikkaan, että lähivuosina nahkasohvailmiö laskeutuu koko kansan tietoisuuteen. Kaikki tahtovat taas nahkasohvan, kuten 1980-luvulla!

Ehkä sisustustuulien onkin jo aika uudistua ja kotien saada sisustuksiinsa jotain uutta? Minimalismin rinnalle vyöryy muutenkin nyt runsaus, niin muodoissa kuin kuvioissakin. Koteihin halutaan laiskaa huolettomuutta ja rentoutta. Sitä kohti siis!

Entä se arkitodellisuus ruttusohvien kanssa? Kuvauskeikalla onnistuin tavoittamaan sisustuksen ääritrendin: Karheassa, supertrendikkäässä betonisessa tilassa nökötti vanha klassikko, löysästi verhoiltu nahkasohva. Hetken se näytti jo melkein ajankohtaiselta. Tältähän Milanon showroomeillakin näytti!

Olisiko näitä sohvavanhuksia siis syytä varjella ja suojella?

Ei, sillä kauniita näistä kotiemme ”klassikoista” ei saa edes hyvällä tahdolla! On näissä nyt vähän eroa uudempiin serkkuihinsa.

Nahkasohva hyljättynä vanhassa rakennuksessa.
Kasariltakin tuttu. Vanha sohva, jota suojaa tuttu nahkaverhoilu.

Pohditko uuden sohvan ostamista? Lue myös bloggarimme sohvan hankinnasta!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Muistatko 1980-luvun nahkasohvat? Ne ovat pian taas trendikkäitä, sillä löysä nahkaverhoilu palaa muotiin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.