Sisustus Tilaajille

Muotoilija Milla Vaahtera viihtyy Vuosaaren taiteilijatalossa: "Mieheni mukaan kotimme on kuin vaihtuva näyttely"

Muotoilija Milla Vaahtera viihtyy taiteilijatalossa kansain­välisessä ilmapiirissä Itä-Helsingissä. Huikea Aurinkolahden hiekkaranta on vain kivenheiton päässä.

Kun kuulin ensimmäistä kertaa Vuosaaren taiteilijatalosta, asuimme Lauttasaaressa, eikä meillä ollut aikeita muuttaa ­sieltä minnekään. Minulla oli Aurinkolahdesta hyvä fiilis, vaikka emme tienneet ­siitä paljoakaan. Teimme hakemuksen ja kuin ihmeen kaupalla saimme tämän kodin. Taiteilijatalon asunnot on tarkoitettu helsinkiläisille eri alojen taiteilijoille. Talo on itsessään todella hurmaava paikka asua. Tunnen olevani täällä omieni joukossa.

Kun Alpo-vauva nukkuu, Milla ehtii järjestellä tulevien näyttelyidensä asioita ja piipahtaa kodin yhteydessä olevalla pajalla.
Kun Alpo-vauva nukkuu, Milla ehtii järjestellä tulevien näyttelyidensä asioita ja piipahtaa kodin yhteydessä olevalla pajalla.

Oli suuri kulttuurinen muutos muuttaa Itä-Helsinkiin. Olen värikäs persoona ja ehkä hieman liian äänekäs ja omituinen Lauttasaareen. Itä-Helsinki on ihana sulatusuuni, kuin tulevaisuuden kaupunki. ­Täällä näkee erinäköisiä ihmisiä, erilaisia kulttuureita ja kuulee eri kieliä.

Aurinkolahdessa ihmisille on jätetty tilaa olla meren äärellä. Täällä on huikeat ulkoilualueet, ja hiekkaranta on kivenheiton päässä kodistamme. Kesäisin tuntuu kuin olisimme etelän lomakohteessa. Käymme monta kertaa päivässä rannalla ja lattiat ovat aina täynnä hiekkaa.

Vuosaaren taiteilijatalo rakennettiin juhlistamaan Helsingin kaupungin 450-vuotisjuhlaa.
Vuosaaren taiteilijatalo rakennettiin juhlistamaan Helsingin kaupungin 450-vuotisjuhlaa.

Lue myös: Veikon ja Jussin kakkoskoti on kuin upea taidegalleria – ystävien hylkäämät huone­kalutkin päätyivät Mänttään 

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.