Sisustus Tilaajille

Muuramen luoja Pirkko Stenros toi koteihin moduuliajattelun

Pirkko Stenros loi ajattoman ja selkeälinjaisen elementtijärjestelmän suomalaiskoteihin.

Uusille kalustus- ja säilytysratkaisuille oli kysyntää 1950-luvun pienissä kaupunkiasunnoissa. Pirkko Stenros loi tähän tarpeeseen Modulin, elementtijärjestelmän, jonka laatikostoista, kaapeista ja tasoista voi koota tilaan sopivan yhdistelmän.

Ajattoman selkeälinjainen Muuramen sarja sopi myös ulkonäöltään mihin tahansa eteisestä olohuoneeseen. Ei ihme, että siitä tuli klassikko, joka edelleen asettuu muutosta toiseen paikalleen aina uutena versiona.

Pirkko Stenros (os. Vaara) syntyi 1928 huonekalutehtailijan tyttäreksi ja viihtyi lapsena tehtaalla leikkimässä höylänlastuilla. Hän haaveili taiteilijan urasta, mutta sitten puusta tuli myös aikuisiän intohimo.

Lue myös: Päivi peri 20 vuotta sitten kaksi Mariskoolia – nyt hänellä on niitä 186! Katso kuvat huikeasta kokoelmasta

Pirkko Stenros on työskennellyt vuodesta 1954 perheensä yrityksen Muuramen pääsuunnittelijana. 
Pirkko Stenros on työskennellyt vuodesta 1954 perheensä yrityksen Muuramen pääsuunnittelijana.  Kuva: Muurame

Stenros valmistui 1951 Taideteollisesta oppilaitoksesta sisustusarkkitehdiksi. Ajan oppeihin kuulunut muodon pelkistäminen näkyy hänen kalusteidensa suoraviivaisessa tyylissä. Stenros työskenteli Artekissa ennen kuin perusti miehensä, arkkitehti Helmer Stenrosin kanssa oman suunnittelutoimiston 1955.

Monien julkisten rakennusten sisustukset ovat hänen käsialaansa, mutta tunnetuin hän on vuodesta 1954 tekemästään työstä perheensä yrityksen Muuramen pääsuunnittelijana. 

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.