Sisustus Tilaajille

Muusikko Mikko Pykärin kotona asiat saavat olla päin helvettiä: "Sisustuksen pitää kestää se, etten petaa sänkyä tai asettele koristetyynyjä"

Suomen kaunein koti -ohjelman finaaliin päässeessä muusikko Mikko Pykärin talossa on kaikki tarpeellinen, muttei mitään ylimääräistä.

Muusikko Mikko Pykäri seisoi autotallin katolla. Siellä hän pohti, mihin suuntaan tontilta olisi kaunein näkymä, missä saisi herätä aamuauringon valoon ja miten maisema avautuisi suurista ikkunoista.

Ajatus alkoi kutkuttaa heti vuonna 2012 tehtyjen talokauppojen jälkeen. 1930-luvun puutalo sijaitsi suurella rinnetontilla, josta näkyi kauas. Tontilla oli rakennusoikeuttakin hyvin jäljellä. Mutta vanhan puutalon täydellinen remontti vei kaiken ajan.

Nyt tuon saman autotallin paikalla kohoaa moderni omakotitalo, ja vanha puutalo aidan toisella puolella on myyty.

”Nomen est omen. Pykäri tulee ruotsin sanasta byggare, rakentaja. Isä on rakentanut muutaman talon, isoisä on rakentanut talon. Minä olen aina unelmoinut rakentamisesta”, Mikko Pykäri kertoo.

Vierekkäin seisovat uusi ja vanha talo ovat kuin yö ja päivä. Mikon mukaan vanha puutalo oli opettavainen ja se kirkasti näkemystä omanlaisesta talosta.

”Vanha puutalo sopii rennolle ihmiselle, joka haluaa koko ajan tehdä jotain. Siellä tajusin, etten ole rento ihminen. Uusi talo ei samalla tavalla haasta omistajaansa valmistumisen jälkeen.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Muusikko Mikko Pykärin kotona asiat saavat olla päin helvettiä: "Sisustuksen pitää kestää se, etten petaa sänkyä tai asettele koristetyynyjä"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.