Sisustus Tilaajille

Näin luot ajattoman sisustuksen: Vinkit materiaaleihin, sävyihin, tuotteisiin ja tunnelmaan

Ajaton sisustus on yhdistelmä materiaaleja, sävyjä ja tuotteita, jotka toimivat monenlaisissa tiloissa ja tyyleissä vuodesta toiseen.

Millainen on ajaton sisustus? Ainakin sillä on kaksi puolta: yleinen mielikuva ajattomasta sisustuksesta ja jokaisen oma kokemus siitä.

Yleinen mielikuva liittyy aikaan ja trendeihin. Yksinkertaistaen voidaan sanoa, että tällä hetkellä aikaa kestävänä pidetään sävyiltään neutraalia ja vaaleaa, selkeää – jopa minimalistista sisustusta, jossa näkyy paljon luonnonmateriaaleja, eritoten puuta ja viherkasveja.

Suomalaisten mielikuvaan ajattomuudesta vaikuttavat esikuvat. Heidän joukossaan on yksi ylitse muiden – Alvar Aalto. Hänen suunnittelunsa tietää ja tunnistaa jokainen suomalainen. Artekin kalusteet tunnetaan paitsi muotoilustaan, myös kestävyydestä. Patina tekee koivupuisille pöydille ja tuoleille vain hyvää.

”Vaikka kalusteet ovat oman aikansa ilmentymiä, niitä on käytetty tasaisesti monella vuosikymmenellä ja niistä on tullut eleettömiä ja klassisia valintoja: varmoja, kestäviä, mukavia ja moneen kotiin ja tyyliin sopivia. Aallossa yhdistyy suomalaisuuden ja ajattomuuden ydin: käsityön arvostus, luonnonmateriaalit, kestävyys ja eleettömyys”, sisustusarkkitehti Essi Nádor kertoo.

Moni haluaa sisustaa kestävästi eikä suosia pikamuutoksia. Ekologisuuden ihanteen takia esimerkiksi Aallon kuuluisasta suunnittelukohteesta Villa Maireasta tuttu pehmeä kodikkuus on paitsi ajatonta myös trendikästä.

Lue myös: Sisustajan tyyliopas

10 vinkkiä aikaa kestävään sisustukseen

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.