Sisustus Tilaajille

Näin rajaat tilan eri toimintoihin valoisuudesta tinkimättä

Joskus yhdessä tilassa on tarpeen erottaa toisistaan esimerkiksi nukkumis- ja oleskelutila. Jos seinä tuntuu liian raskaalta ratkaisulta, tutki ideoitamme kevyemmistä ratkaisuista.

Avointen asuintilojen ongelmana voi olla eri toimintojen erottaminen toisistaan niin, että kodissa on mahdollista vetäytyä tarvittaessa omaan rauhaan joko nukkumaan tai työskentelemään. Ongelmallista voi olla myös löytää joustavia ratkaisuja säilytykseen. 

Umpiseinät syövät nopeasti neliöitä ja luonnonvalon. Ikkunattomista kopeista pitää harva. Joustavampia ratkaisuja ovat erilaiset liukuovet, kiskoilla liikkuvat verhot, matalat seinäkkeet, rima- ja lasiseinät, jotka eivät estä valonkulkua tilan poikki.

Olohuoneen ja keittiön voi avoimessa tilassa erottaa esimerkiksi saarekkeella tai seinässä kiinni olevalla niemekkeellä. Jos keittiön pinnat eivät pysy aina tip-top järjestyksessä kannattaa saarekkeen takareunan olla hieman korkeampi, jolloin sotkut jäävät olohuoneessa tai ruokapöydässä istuessa katseen ulottumattomiin. Avoimen huonetilan keskelle sijoitettu takka jakaa tilan myös tehokkaasti esimerkiksi oleskeluun ja ruoanlaittoon.

Kookas takka jakaa avoimen tilan, mutta antaa tunnelmaa molemmille puolille.
Kookas takka jakaa avoimen tilan, mutta antaa tunnelmaa molemmille puolille. Kuva: Mirva Kakko

Jos isoissa tiloissa on ongelmana kaiku tai pintoihin kaipaa pehmeyttä, voi suuret säilytyskalusteet korvata verhon taakse piilotettavilla avohyllyillä. Suuri verhomassa on pehmeä tausta sisustukselle, helppo muuttaa toisenlaiseksi tarpeen mukaan ja laadukkailla verhokiskoilla toteutettuna helppo käyttää.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.