Puutarha

Näin sisustat pienestä parvekkeesta viihtyisän kesähuoneen

Onko ongelmasi pieni parveke? Näin sisustat miniparvekkeesta vehreän kesäkeitaan.

Pieni parveke – pienet kalusteet

Taittopöydät ja -tuolit sopivat miniparvekkeen sisustamiseen. Kun kalusteita ei tarvita, ne voi taittaa kokoon ja siirtää seinustalle.  Näin parveke saadaan toimivaksi vaikka auringonpalvojalle, sillä myös aurinkotuoleista löytyy kokoontaittuvia malleja.

Perinteisen pyöreän, ulkokahviloista tutun taittopöydän lisäksi saatavilla on kaiteeseen kiinnitettävä vain vähän tilaa vievä pöytämalli.

parvekkeen pöytä ja tuoli
Kuva:

Viherpeukalon unelma

Kasvihuoneesta haaveileva voi sisustaa parvekkeelle viherhuoneen, josta löytyy niin ruukkupuutarha kuin istutuspöytäkin. Metalliristikkolevyihin on helppo ripustaa työvälineet ja ruukut s-koukuilla.

Toimivan kalustuksen saa erilaisista hyllyistä, pyörillä liikkuvasta apupöydästä ja tarjoiluvaunusta.

kasveja parvekkeen ristikkoseinällä
Kuva:

Otetaan rennosti

Jos kaipaat rentoa oleilua, unohda pöydät ja tuolit. Riippumatto voi olla juuri se oikea ratkaisu. Levitä parvekkeen lattialle ruokomatto ja tuo riippumaton kaveriksi pehmeitä tyynyjä. Vihreyttä saat asettelemalla kasvit parvekkeen kaiteen laatikoihin tai amppeleihin.

riippukeinu parvekkeella
Kuva:

Vehreys jatkuu sisältä ulos

Älä anna parvekkeen minikoon lannistaa kesäistä tunnelmaa. Ota käyttöön myös parvekkeen oven viereinen tila huoneen puolelta. Aseta oven viereen hylly, pöytä, tuoli tai tikas, jonka päälle voi koota huonekasveja ja puutarhurin työvälineitä.

Asettele huoneen puolella olevat kasvit hieman alemmas kuin parvekkeella olevat kasvit. Näin saat aikaan kerroksellisuutta ja vihreys näyttää runsaammalta kuin se oikeasti onkaan.

parvekkeen minipuutarha
Kuva:

Kommentoi

Kommentoi juttua: Näin sisustat pienestä parvekkeesta viihtyisän kesähuoneen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.